Harry Potter: Wizards Unite verschijnt vanaf 21 juni in de App Store
Florence Peeters

De nieuwe augmented reality-game Harry Potter: Wizards Unite verschijnt op 21 juni voor iOS. Gamemaker Niantic, bekend van Pokémon Go, rolt zijn nieuwe titel geleidelijk per land uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Harry Potter: Wizards Unite release op 21 juni

Het lange wachten wordt eindelijk beloond, want de release van Harry Potter: Wizards Unite is erg dichtbij. Game-ontwikkelaar Niantic heeft bekendgemaakt dat het spel op 21 juni officieel verschijnt. De game heeft dezelfde gameplay als het razendpopulaire Pokémon Go: ga in de echte wereld via AR op zoek naar wezens uit de Harry Potter- en Fantastic Beasts-reeks.

Helaas rolt het spel op die datum enkel uit voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland kunnen we dus nog niet meteen de straat op voor Harry Potter. Toch zal het niet lang duren voordat er meer landen volgen, waaronder ons kikkerlandje. Het is te verwachten dat – net als bij Pokémon Go – het slechts een kwestie van een aantal dagen is voordat er meer landen aan het rijtje zijn toegevoegd.

In Harry Potter: Wizards Unite spelen je medespelers een nog grotere rol dan bij Pokémon Go. Waar je bij laatstgenoemde veelal tegen elkaar speelt, draait het bij Harry Potter ook regelmatig om samenwerken. Op die manier kun je als tovenaars vijanden verslaan en voorkomen dat de ‘Dreuzelwereld’ de magische wereld tegenkomt. Daarvoor moet je het ‘Statuut van Geheimhouding’ beschermen, zodat de twee werelden elkaar niet ontmoeten.

Ook interessant: Zo ziet Harry Potter: Wizards Unite eruit: de nieuwe AR-game van 2019

Wezens, andere tovenaars of Dementors vind je door de sporen van magie, die je kunt volgen op straat door augmented reality. Ook nieuw aan de Harry Potter-game is dat de verhalen uit de boeken en films veel meer zijn verwerkt in de game, zodat het een feest der herkenning is voor fans.

Meer toffe games deze zomer

Naast Harry Potter is dit sowieso een goed jaar voor mobiele games. Zo verschijnen deze zomer nog veel meer toffe iOS-games. Eerder deze week werd de releasedatum van het nieuwe Dr. Mario World bekendgemaakt, een ander spel dat je vanaf volgende maand kan spelen. Zoek je nu iets om te spelen? In onze gamelijst van mei 2019 geven we een aantal tips.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.