In 2018 ga je met Harry Potter de straat op, door de makers van Pokémon GO

Erwin Vogelaar
8 november 2017, 19:10
2 min leestijd
In 2018 ga je met Harry Potter de straat op, door de makers van Pokémon GO

De makers achter Pokémon GO komen in 2018 met een nieuwe game: Harry Potter: Wizards Unite. Gaan we weer massaal de straat op?

Lees verder na de advertentie.

Harry Potter: Wizards Unite aangekondigd

De makers van Pokémon GO hopen dat we in 2018 weer allemaal naar buiten rennen, starend naar onze smartphones. Niantic maakt namelijk een nieuwe augmented reality-game getiteld Harry Potter: Wizards Unite. Niantic is niet de enige die aan de game werkt. Dit doet de studio samen met Warner Bros. Interactive en het nieuwe merk Portkey Games.

Dit weten we nu

Naast een titel weten we eigenlijk nog maar heel weinig over deze nieuwe game. De kans is echter groot dat Wizards Unite meer lijkt op Ingress dan Pokémon GO. In Ingress, de eerste game van Niantic, moet je als speler fysieke locaties voor je team claimen. Dit doe je door deze locaties aan te vallen en te verdedigen met hacks.

harry potter: wizards unite

Het is goed mogelijk dat je in Wizards Unite jezelf aansluit bij één van de bekende huizen (Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich) en je spreuken gebruikt om locaties te pakken voor het verdienen van punten voor je huis. Het is ook niet ondenkbaar dat Niantic elementen uit Ingress en Pokémon GO combineert, want er bestaan een hoop leuke wezens om te verzamelen in de fantasierijke Harry Potter-wereld.

Waarom Harry Potter?

Harry Potter is een logische keuze voor Niantic. Het is een merk dat bij jong en oud bekend is en de verschillende huizen lenen zich uitstekend voor teams. Het is vooral passend, omdat er in Harry Potter magie aan de echte wereld wordt toegevoegd. Augmented reality doet hetzelfde, maar dan met technologie.

Nu al aan de slag met augmented reality

Je hoeft natuurlijk niet op Wizards Unite te wachten om magie aan je wereld toe te voegen via augmented reality. Hier gebruik je naast Pokémon GO ook de verschillende ARKit-apps voor. Zet bijvoorbeeld IKEA-meubels in je kamer voordat je ze koopt met de IKEA Place-app. Of bekijk eens al deze indrukwekkende ARKit-video’s.

→ Op de hoogte blijven van de nieuwe Harry Potter-game? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bron: TechCrunch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen