Makers Pokémon GO brengen Harry Potter-game uit in 2019

Michel van 't Klaphek
14 november 2018, 20:23
2 min leestijd
Makers Pokémon GO brengen Harry Potter-game uit in 2019

Pokémon GO-liefhebbers opgelet. Volgend jaar brengt de maker van populaire game een opvolger uit, maar dan in het Harry Potter-universum. De eerste trailer is verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Harry Potter: Wizards Unite komt volgend jaar uit

Pokémon GO was een grote hit toen het uitkwam in de zomer van 2016. Miljoenen gamers trokken eropuit om buiten Pokémon te gaan vangen en ook Harry Potter-fans kunnen binnenkort de straat op. De maker van deze game, Niantic, heeft namelijk laten weten met een opvolger bezig te zijn. Deze game speelt zich niet af in de wereld van de kleurrijke diertjes, maar in de magische omgeving van Harry Potter.

Harry Potter: Wizards Unite | Coming 2019

Alhoewel er nog geen details over de game bekend zijn gemaakt, geeft de teaser wel een paar hints. Het filmpje begint met een speler die probeert de Gouden Snaai te vangen door middel van toverspreuk ‘immobilus’. Hiermee komt een object in de fantasierijke wereld tot stilstand. In de Harry Potter-films wordt tijdens een potje ‘zwerkbal’ om dit gouden balletje gestreden.

Lees ook: Pokémon GO met spoken: Ghostbusters World nu te spelen

Pokémon GO-opvolger

Daarnaast lezen we in het bijbehorende persbericht dat Pokémon GO-spelers al ongeveer weten wat ze kunnen verwachten van de nieuwe Harry Potter-game. Hiermee wordt bedoeld dat de omgeving een belangrijke rol in de game heeft. Spelers kunnen buitenshuis onder meer spreuken uitvoeren, beesten tegenkomen en met personages uit de boeken en films communiceren.

Het verhaal draait in ieder geval om het gescheiden houden van de magische wereld, en de gewone wereld waarin ‘dreuzels’ wonen. Je moet daarom het ‘Statuut van Geheimhouding’ beschermen, zodat de twee werelden elkaar niet ontmoeten. De game zou eigenlijk al in 2018 uitkomen, maar Niantic gaat deze deadline niet halen. De ontwikkelstudio heeft niet bekendgemaakt waarom.

Op de hoogte blijven van de Harry Potter-game release? Download dan de gratis iPhoned-app, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu