Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Nieuwe hardware van Apple bij WWDC 2024? Dit kun je verwachten

Yannick Chalkiopoulos
30 mei 2024, 12:30
4 min leestijd
Nieuwe hardware van Apple bij WWDC 2024? Dit kun je verwachten

Op 10 juni kondigt Apple weer een reeks grote software-updates aan, maar kunnen we ook nieuwe hardware verwachten op de WWDC 2024? Dit weten we al.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2024 begint binnenkort

De jaarlijkse WWDC komt eraan, want van 10 tot en met 14 juni presenteert Apple de grootste software-updates van het jaar. Apple trapt de week af met een presentatie op maandag, om 19.00 uur (Nederlandse tijd) worden iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11, macOS 15 en tvOS 18 aangekondigd. Door de introductie van een reeks nieuwe AI-functies zijn de verwachtingen hooggespannen, vooral voor iOS 18.

Waar de WWDC altijd in het teken staat van nieuwe software, is het vaker voorgekomen dat Apple nieuwe hardware onthulde tijdens de presentatie. Zo kondigde Apple in 2017 de HomePod en iMac Pro aan, in 2019 de Mac Pro en Pro Display XDR, en in 2023 natuurlijk de Vision Pro. Welke hardware staat er op de planning bij de WWDC 2024? Dit zijn de verwachtingen.

iOS 18 WWDC

1. Vision Pro komt naar meer landen

Bij de WWDC 2024 kondigt Apple visionOS 2 aan. Vorig jaar introduceerde Apple voor het eerst in jaren een compleet nieuw besturingssysteem. Voor de Vision Pro bracht Apple visionOS uit. Dit jaar verschijnt de tweede generatie van visionOS, met waarschijnlijk vooral verbeteringen in de software. Zo worden de Spatial Persona veel beter en werkt Apple aan nieuwe gebaren om de headset mee te besturen.

De Vision Pro is bij de WWDC 2024 geen nieuwe hardware meer, maar Apple brengt de headset waarschijnlijk wél naar meer landen. Het is de verwachting dat de Vision Pro naar Frankrijk, Duitsland, China, Canada, Australië en Zuid-Korea komt. Mogelijk voegt Apple nog meer landen toe aan deze lijst. Dat weten we zeker op 10 juni, want dan maakt Apple bekend naar welke landen de Vision Pro komt.

vision pro releasedatum

2. MacBook Pro met M4 Pro (en Max)

De iPad Pro 2024 is Apple’s eerste apparaat met M4-chip. We hoeven vermoedelijk niet lang meer te wachten op de eerste Mac met dezelfde processor. Recent bracht Apple de MacBook Air 2024 uit, die de overstap maakte naar de M3-chip. Het is de verwachting dat Apple bij de MacBook Pro juist overgaat naar M4, mogelijk zien we dan de eerste M4 Pro- en M4 Max-chip.

Dat Apple de MacBook Air met M3 in maart heeft uitgebracht, betekent dat we de MacBook Pro met M4 waarschijnlijk pas in het najaar zien. Apple houdt doorgaans een ruime periode aan tussen de release van de MacBook Air en de MacBook Pro. Zo wordt de verkoop van de MacBooks verspreid over het hele jaar. De kans is daarom klein dat de MacBook Pro met M4 als nieuwe hardware wordt aangekondigd bij de WWDC 2024.

3. Mac mini met M4

Het is alweer even geleden dat Apple de Mac mini een update heeft gegeven. In januari 2023 verscheen de Mac mini met M2 en M2 Pro. De kans is groot dat Apple bij de Mac mini van M2 direct naar M4 gaat, net als bij de iPad Pro 2024. Als we nieuwe hardware zien bij de WWDC 2024 is de Mac mini met M4 een goede kanshebber. Toch lijkt het erop dat we nog langer moeten wachten op de nieuwe generatie van de Mac mini.

Mac mini WWDC 2024

4. Nieuwe AirPods

Mocht Apple inderdaad nieuwe hardware uitbrengen bij de WWDC 2024, dan is de kans groot dat het nieuwe AirPods zijn. Apple heeft de oortjes al eerder in het voorjaar geïntroduceerd, zo verscheen de tweede generatie AirPods in maart. Het is de verwachting dat dit jaar de AirPods 4 en mogelijk de AirPods Max 2 verschijnen. Daarnaast gaan er geruchten over AirPods Lite, de goedkopere versie van de oortjes.

Het is vooralsnog onbekend of Apple de nieuwe oortjes voor het najaar op de planning heeft staan, of ze al presenteert tijdens de WWDC 2024. Vooral de AirPods Max zijn aan vervanging toe, want de koptelefoon verscheen in 2020. Sindsdien heeft Apple’s eerste koptelefoon geen update meer gekregen. Het is daarom goed mogelijk dat we binnenkort nieuwe AirPods gaan zien, als er al nieuwe hardware wordt aangekondigd op de WWDC 2024.

AirPods Max 1 en 2 WWDC 2024

Meer over de WWDC 2024

Welke aankondigingen Apple precies gaat maken weten we zeker op 10 juni. Die avond presenteert Apple de belangrijkste software (en hardware) van de WWDC 2024. Op 11 tot en met 14 juni kunnen ontwikkelaars aan de slag met de nieuwe updates. Apple geeft dan zowel online als offline trainingen en cursussen. Die week verschijnen bovendien de eerste testversies van iOS 18, iPadOS 18 en andere grote updates.

Het is dus nog onzeker of Apple nieuwe hardware aankondigt bij de WWDC 2024. Wél zeker is dat we een reeks grote software-updates gaan zien. Wil je nu alvast meer weten over de nieuwe functies die in september naar je iPhone komen? Lees dan hier welke plannen Apple heeft voor iOS 18. Ben je benieuwd wat er gaat veranderen op je iPad? Bekijk dan hier alles over iPadOS 18!

Wil je meer weten over de WWDC 2024? En altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: Macwelt
Bronnen afbeeldingen: Apple, apple, Apple, Parker Ortolani
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods 4
Apple AirPods 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu