Op zoek naar nieuwe liefde? Laat je hart spreken met Apple Watch

Rutger Otto
8 juli 2015, 10:23
2 min leestijd
Op zoek naar nieuwe liefde? Laat je hart spreken met Apple Watch

Een nieuwe Apple Watch-app laat je Tinderen, maar je hoeft niet te swipen. De app merkt zelf wel wanneer je iemand leuk vindt als je hartslag ineens omhoog gaat.

Lees verder na de advertentie.

Hands-Free Tinder

De makers van de app, het bureau T3, windt er geen doekjes om: deze app is geïnspireerd op Tinder. Sterker, hij draait op de Tinder-software. Maar waar je bij Tinder naar links (om af te keuren) of rechts (om goed te keuren) veegt, laat je in deze app van T3 niet je hoofd maar je hart spreken. Letterlijk dus. Gaat je hartslag ineens omhoog, dan resulteert dat in een match, als de ander ten minste ook in jouw voordeel swipet.

Volgens de ontwikkelaars komt de app daadwerkelijk voor de Apple Watch beschikbaar. Al zal dat nog wel wat werk gaan kosten. De appnaam is momenteel namelijk Hands-Free Tinder. Een logische naam, aangezien dat precies de lading dekt, maar qua merkrechten kan dat nog wel een probleem gaan opleveren.

https://www.youtube.com/watch?v=LkVLJiJj7qQ

Verhoogde hartslag

De app kan overigens nog wel meer problemen gaan opleveren. Aan de ene kant is Hands-Free Tinder enorm eerlijk, want je kunt je gevoel nu eenmaal niet negeren. Dat betekent ook dat je wel eens iemand naar rechts ‘veegt’ met je hartslag die je met je verstand de andere kant had opgeveegd. En aan de andere kant loop je misschien meisjes of jongens mis waar je hart niet meteen van tekeer gaat.

Daarnaast kan een verhoogde hartslag ook te maken hebben met iets anders dan vlinders. Misschien ben je nerveus of laat iemand je net schrikken. Swipe, swipe, weer wat nieuwe potentiële levenspartners naar rechts.

Momenteel kun je met Tinder op de Apple Watch geen mensen vegen. Waarschijnlijk komt dat omdat de huidige API van Apple dat niet toestaat. Later dit jaar, als watchOS 2 uitkomt, zal dat wellicht wel een mogelijkheid zijn.

Lees meer over Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen