Hackers gaan voor $10.000 opzoek naar een exploit in de iPhone
Redactie

In Californië vindt jaarlijks een ‘CanSecWest security’-conferentie plaats. Op deze bijeenkomst gaan mensen samen opzoek naar kwetsbaarheden in elektronische producten. Dit jaar gaan de aanwezigen onder andere opzoek naar een exploit in de nieuwe bootroms van Apple. Tot nu toe is er namelijk nog geen exploit openbaar gemaakt die zich in deze versie van de bootrom bevindt.

Beloning voor de gelukkige vinder

De ‘hacker’ die als eerst een goede exploit heeft gevonden in de nieuwe Bootrom krijgt een beloning van 10.000 dollar. Er zullen dus aardig wat mensen goed hun best gaan doen tijdens de opdracht. Als er een exploit wordt gevonden kan dit betekenen dat er snel een untethered jailbreak voor de laatste iPhones en iPods Touch gaat komen.

De bovenstaande beloning is niet de enige beloning die je kan verdienen tijdens de conferentie. De aanwezigen krijgen nog meer producten voor hun neus die ze kunnen kraken. De totale ‘prijzenpot’ is op dit moment ongeveer 100.000 dollar. Het kan dus een zeer interessante dag worden voor goede ‘hackers’.

Bron: iPhoneHacks

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.