HackCenter wordt niet gepubliceerd
Redactie

Gisteren meldden we jullie dat er binnenkort een tweak beschikbaar zou komen waarmee je Game Center kan ‘hacken’. De ontwikkelaar heeft vandaag besloten om deze tweak toch maar niet uit te brengen. Dit heeft hij besloten na het lezen van duizenden negatieve reacties op zijn video’s op Youtube en Twitter.

HackCenter in het kort

Veel spelletjes op de iPhone maken tegenwoordig gebruik van Game Center. Voornamelijk wordt het netwerk van Apple gebruikt om scores op te slaan, zodat je deze vervolgens kan vergelijken met de scores van de rest van de wereld. De modificatie HackCenter stelt je in staat om een score aan te passen voordat deze wordt verwerkt in de systemen van Apple.

De ontwikkelaar van HackCenter, @Buzzert, heeft via Twitter kunnen spreken met iPhone-hacker MuscleNerd. Hij heeft @Buzzert in laten zien dat een tweak als ‘HackCenter’ het jailbreaken in een kwaad daglicht kan stellen. Op dit moment wordt jailbreaken al vaak onterecht verbonden met piraterij, en HackCenter zou hier nog een schepje negatieve publiciteit op kunnen doen.

Definitief geen HackCenter

Het heeft geen zin om de ontwikkelaar op Twitter te vragen of HackCenter echt niet gepubliceerd gaat worden, want hij heeft meerdere malen laten weten dat niets hem op andere gedachten kan brengen. Ondanks deze tweets wordt er toch nog enkele keren per minuut om een testversie gevraagd door twitteraars.

Het is niet ondenkbaar dat een dergelijke tweak toch nog in Cydia komt te staan, want HackCenter heeft veel ontwikkelaars natuurlijk aan het denken gezet. Deze ontwikkelaars kunnen de tweak in eigen beheer ontwikkelen én publiceren. Niemand kan hun dan op dat moment in de weg staan.

http://www.youtube.com/watch?v=CBvfa4JX3Tw&feature=player_embedded

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.