Gurman: AirPods Pro krijgen toch géén adaptieve transparantie

Guus Timmermans
4 oktober 2022, 10:37
2 min leestijd
Gurman: AirPods Pro krijgen toch géén adaptieve transparantie

Betrouwbare Apple-analist Mark Gurman weet het nu zeker: de AirPods Pro en de AirPods Max krijgen toch géén adaptieve transparantie. Maar wat moet je doen als je deze toffe functie toch wilt?

Lees verder na de advertentie.

AirPods Pro en AirPods Max: toch geen adaptieve transparantie

Oké, wij snappen het ook niet meer. Komt adaptieve transparantie (een van de nieuwe functies van de AirPods Pro 2) toch naar de AirPods Pro en AirPods Max of niet? Mark Gurman zegt nu dat deze functie echt alleen voor de AirPods Pro 2 is.

Met adaptieve transparantie kan je met de AirPods Pro 2 een lawaaiige bouwplaats dempen of een luidruchtige motor die net voorbij komt minder hard laten klinken. Ook komt de functie je goed van pas tijdens een concert.

AirPods Pro 2

Adaptieve transparantie is enkel voor de AirPods Pro 2

Apple kondigde vorige maand de functie exclusief aan voor de nieuwe AirPods Pro 2. Deze hebben namelijk een nieuwe H2-chip. In de oude AirPods Pro zit een reguliere transparantiemodus waarmee je omgevingsgeluid hoort, maar harde geluiden niet worden gedempt.

Het kwam als een verrassing toen iOS 16.1 beta 3 met een instelling kwam waarmee je deze modus ook kon activeren voor de AirPods Pro en de AirPods Max. Mark Gurman, een Apple-analist van Bloomberg, meldt nu op Twitter dat dit een software-foutje is. Helaas!

Airpods Pro adaptieve transparantie

AirPods Pro 2 kopen

Wil jij toch graag genieten van de adaptieve transparantie-modus? Dan zit er maar één ding op: je moet de nieuwe AirPods Pro 2 kopen! Deze oordopjes van Apple hebben een uitstekende ruisonderdrukking, geluidskwaliteit én een opbergdoosje met nieuwe functies.

Ze zijn dus, naast de toevoeging van deze demping-optie, überhaupt een stuk beter dan de voorgangers. Wil je de AirPods Pro 2 kopen? Check dan snel onze AirPods Pro 2-prijsvergelijker!

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 254,95

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu