Gruwelijke arbeidsomstandigheden Foxconn China
Redactie

Al sinds het bestaan van de iPhone komen er slechte berichten binnen over de werkomstandigheden in de Foxconn fabriek in China. In deze fabriek waar onder andere Apple producten in elkaar worden gezet gaan al tijden verhalen over het verhoogd aantal zelfmoorden onder werknemers door de hoge werkdruk. Apple en andere bedrijven die samenwerken met deze fabrikant zijn al vaker aangesproken op deze omstandigheden, maar verbeteringen lijken niet op grote schaal te worden doorgevoerd.

Met twintig man op één kamer

Tijdens het onderzoek werden door studenten en wetenschappers met ruim 150 werknemers en leidinggevende van de fabriek gesproken. In het onderzoek wat daarop volgde is te lezen dat werknemers op de campus van de fabriek soms wel met 20 mensen in een drie-kamer appartement moeten overleven. Daarnaast blijken werkstraffen nog steeds een veelgebruikt middel te zijn door de grote bazen in de fabriek; ze laten werknemers die iets hebben ‘misdaan’ bijvoorbeeld toiletten schoonmaken, of een brief schrijven die vervolgens met de hele fabriek wordt gedeeld. Ook de vrijheid van de arbeiders in de Chinese fabriek lijkt enorm beperkt te zijn, zo zouden ze volgens het onderzoek niet mogen beschikken over elektrische apparaten zoals een laptop.

Apple heeft kennis genomen van het onderzoek en aangegeven om het verbeteren van de omstandigheden in haar fabrieken een hoge prioriteit te geven.

Via: NewsTrackIndia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.