‘Apple introduceert dunnere en grotere MacBook Air’

Redactie
30 november 2015, 9:45
1 min leestijd
‘Apple introduceert dunnere en grotere MacBook Air’

Naar verluidt introduceert Apple tijdens WWDC 2016 nieuwe versies van de MacBook Air met schermen van 13 en 15 inch. Niet eerder bracht Apple het model in 15 inch uit.

Lees verder na de advertentie.

Dat schrijft althans het Taiwanese Economic Daily News op basis van anonieme bronnen. Of de MacBook Air daadwerkelijk groter wordt is nog even afwachten, aangezien de krant niet altijd goed zit wat betreft Apple-nieuws. Het bedrijf zou de nieuwe MacBooks tijdens de volgende WWDC, dat doorgaans in juni plaatsvindt, aankondigen.

Meer over de grotere MacBook Air

De levering van de grotere MacBook Air zou vervolgens plaatsvinden in het derde kwartaal van 2016. Hierbij gaat het om de 13 en 15 inch-uitvoering van de MacBook Air. Of er ook weer een 11 inch-model zal verschijnen, is niet bekend. Wel zouden de MacBooks dunner worden dan het huidige model, dat 17 millimeter dik is.

grotere macbook air

Behalve dunner, worden ook interne componenten van de MacBook Air volledig vernieuwd. Apple zou momenteel hard aan het werk zijn met zijn leveranciers om deze te ontwikkelen. Wat de vernieuwingen inhouden en om welke componenten het gaat, is onduidelijk. Wel lijkt het aannemelijk dat de Air een scherper Retina-scherm krijgt.

Nieuwe MacBook Air

Eerder in 2015 introduceerde Apple al een nieuwe, veel dunnere MacBook. Dit model met een scherm van 12 inch is slechts 13,2 millimeter dik en weegt 900 gram. Verder beschikt de MacBook over een energiezuinige Intel M-chip die niet gekoeld hoeft te worden en daardoor muisstil is.

Omdat de behuizing van de nieuwe MacBook zo dun is, heeft Apple daarnaast het toetsenbord vernieuwd. De knoppen maken gebruik van een butterfly-mechanisme dat minder ruimte inneemt en toch prettig moet typen. Lees er meer over in onze MacBook review.

Via: Mac Rumors
Categorie: Devices
Thema: Apple
Device: MacBook Air

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen