‘Grotere iPhones krijgen design dat lijkt op iPhone 5C en iPod nano’
Gijs Ettes

Volgens het Japanse Apple-blog Mac Otakara krijgen de grotere iPhones die Apple naar verluidt later dit jaar uitbrengt een design dat wat wegheeft van de iPhone 5C en iPod Nano. Mac Otakara deed eerder een juiste voorspelling over het 4 inch-scherm van de iPhone 5.

Grotere iPhonesDe grotere iPhones komen in twee varianten met een scherm van 4,7 inch en 5,7 inch. De toestellen meten respectievelijk 140 bij 70 millimeter en 160 bij 80 millimeter (dikte onbekend). De schermranden van de toestellen zouden ongeveer even hoog en breed zijn als bij de huidige iPhones.

Mac Otakara doet als gezegd geen uitspraken over de dikte van de grotere iPhones. De iPhone 5S is 7,6 millimeter dik en we verwachten dat toekomstige toestellen niet veel dunner worden; anders wordt het immers lastig om componenten als de camera op een degelijke manier te implementeren.

Eerder vandaag schreven we over de iOS 8 update die mogelijk verbeteringen voor de Kaarten-app met zich meebrengt. De app biedt na de iOS 8 update naar verluidt openbaar vervoer-routes en betere kaartgegevens. Zo moet verdwalen met de app verleden tijd zijn, ongeacht van welk vervoersmiddel je gebruikmaakt.

Lees meer over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.