Uitgelekt: ‘foto’s tonen grotere iPhone 6 in Foxconn-fabriek’

Wouter Nijsen
14 april 2014, 9:00
2 min leestijd
Uitgelekt: ‘foto’s tonen grotere iPhone 6 in Foxconn-fabriek’

Op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, zijn opnieuw foto’s uitgelekt die bevestigen dat Apple aan een grotere iPhone 6 werkt. De afbeeldingen tonen enkele machines in de fabriek van leverancier Foxconn waarmee het toestel wordt ontwikkeld.

Lees verder na de advertentie.

grotere iphone 6

Het is niet de eerste keer dat er op Weibo foto’s van de Amerikaanse fabriek worden geplaatst. Twee weken geleden lekte er ook een iPhone 6 foto uit waarop het vermoedelijke beeldscherm van het aankomende toestel te zien was. Daaruit bleek dat de nieuwe smartphone groter is dan zijn voorgangers en meer afgeronde hoeken kent.

De nieuwe foto’s geven weinig nieuwe inzichten op het vernieuwde uiterlijk. Er wordt alleen bevestigd dat Apple aan een grotere iPhone 6 werkt. iPhone 6-fabrikant Foxconn heeft het voornemen om dit jaar 90 miljoen toestellen aan Apple te leveren.

→ Lees meer over het aankomende Apple-toestel op de iPhone 6-overzichtspagina.

Grotere iPhone 6 later op de markt?

grotere iphone 6

De geruchten dat Apple aan twee iPhone 6 toestellen werkt, gaan al een tijdje rond. Zo zou de Amerikaanse telefoonfabrikant werken aan een 4,7-inch en een 5,5-inch versie. De verwachting is dat de grotere iPhone 6 later op de markt verschijnt dan de ‘normale’ versie.

Volgens bronnen is Apple van plan om de 5,5-inch iPhone 6 (de iPhone 6L) in september uit te brengen, iets later dan de 4,7 inch-variant die naar verluidt in juli verschijnt. Persbureau Reuters meldde eerder al dat de grote iPhone 6 met enkele maanden werd uitgesteld vanwege mogelijke productieproblemen.

De geruchten met betrekking tot de iPhone 6 blijven dagelijks binnenstromen. Zo zou het toestel uitgerust worden met saffierglas, de krasbestendige beschermlaag die Gorilla Glass van Corning zou moeten vervangen. Voor de productie van het glas zou Apple een speciale, Amerikaanse saffierfabriek in Arizona geopend hebben.

→ Geen zin om te wachten? Bekijk ons overzicht met de beste iPhone aanbiedingen!

Het laatste iPhone 6 nieuws

Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen