Apple verkoopt nu Watch-bandjes voor mensen met grotere polsen

Rutger Otto
15 augustus 2015, 13:14
2 min leestijd
Apple verkoopt nu Watch-bandjes voor mensen met grotere polsen

Er zijn nieuwe bandjes verkrijgbaar in de Apple Store. Als een S/M- of M/L-bandje te klein is, kun je nu ook kiezen voor L/XL. Fijn voor mensen met bredere polsen.

Lees verder na de advertentie.

Grotere Apple Watch-bandjes

Voorheen waren er slechts twee keuzes als je een Apple Watch kocht. Small/Medium of Medium/Large. Deze bandjes werden allebei meegeleverd bij een bestelling, zodat je zelf kon bepalen welk formaat het beste paste. Nu heeft Apple grotere bandjes in de aanbieding, voor mensen bij wie Medium/Large nog te klein was. De optie voor een Large/Xtra Large is overigens alleen beschikbaar voor Apple Watches met een 42mm-scherm. Als je een brede pols hebt koop je geen 38mm klokje, zal Apple denken.

De maten van een S/M- en M/L-bandje gaan van 140 tot 210 millimeter. M/L en L/XL gaan van 160 tot 245 millimeter. De grotere bandjes zijn niet voor alle vormen bandjes beschikbaar. Wel kun je een grotere sportband kopen. Deze kost 59 euro, wat evenveel is als de kleinere maten. Voor de schakelarmband (van 499 euro) is een andere oplossing bedacht. Klanten kunnen een schakelarmbandset kopen waarin zes extra roestvrijstalen schakels zitten. Volgens Apple is deze optie geschikt voor een pols van meer dan 205 mm. Voor de set betaal je wel 59 euro en is alleen in de lichte variant te krijgen.

grotere apple watch-bandjes

Nieuw bandje

Apple heeft ook een compleet nieuwe band geïntroduceerd, namelijk de ‘moderne gesp’. Deze is gemaakt van zacht Granada-leer en heeft een tweedelige magnetische sluiting. Hij is verkrijgbaar in vier kleuren en drie maten (S/M/L), maar alleen voor 38mm-klokjes. Ook is hij met 269 euro behoorlijk aan de prijs.

Apple Watch kopen

De Apple Watch is sinds juli in Nederland te koop. De Sport-variant kost vanaf 419 euro voor het 38mm-model. Voor de stalen variant betaal je minimaal 669 euro. Die prijs kan oplopen afhankelijk van welk bandje je erbij koopt.

Lees het laatste Apple Watch-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen