‘Grotere accu voor iPhone 2020 mogelijk door kleiner onderdeel’
Dennis de Vries

Een nieuw ontworpen overspanningsbeveiliging in de iPhone 2020 is veel kleiner en laat daarom ruimte over voor een grotere accu.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer ruimte voor de accu

De nieuwe overspanningsbeveiliging is zo’n 50 procent kleiner dan de module die eerst werd gebruikt. Omdat deze is verwerkt in de accu van iPhones, kan er nu meer ruimte besteedt worden aan het vergroten van de capaciteit van de accu.

grotere accu door kleiner onderdeel iPhone 2020

Dat meldt de Koreaanse website The Elec, die vaker bericht over onderdelen voor nog aan te kondigen Apple-apparaten. De nieuwe beveiliging, die de telefoon beschermt tegen spanningswisselingen, combineert verschillende componenten en heeft geen speciale behuizing nodig. Daarom is het onderdeel qua grootte bijna de helft gekrompen.

Ook in AirPods Pro

De module wordt gemaakt door het Koreaanse ITM Semiconductors. De verwachting is dat het onderdeel geleverd wordt voor de serie iPhones die in 2020 worden gepresenteerd. Het bedrijf leverde eenzelfde soort kleine overspanningsbeveiliging al eerder aan Apple voor de AirPods Pro. De modules zijn daarnaast al aan Samsung geleverd, die het mogelijk gaat gebruiken in de nog aan te kondigen Samsung Galaxy S11.

Doordat het onderdeel kleiner is, blijft er in de telefoon ruimte over die opgevuld kan worden door de accu. Zo kan de iPhone 12 een grotere accu krijgen dan zijn voorganger. Hoeveel extra uren gebruik dit op kan leveren, is echter nog niet bekend.

iPhone 2020

Meer over iPhone 2020

Apple lanceert volgend jaar waarschijnlijk een serie iPhones die flink wat aanpassingen doorvoeren. Zo krijgen de toestellen aangepaste schermformaten en maken ze voor de schermen gebruik van oled-technologie. Touch ID komt terug; de vingerafdrukscanner zou in het scherm verwerkt zitten. Ook kunnen de telefoons gebruik maken van het 5G-netwerk, hoewel dat in Nederland nog niet actief is.

De iPhone 11 Pro Max heeft momenteel de grootste accucapaciteit in een iPhone ooit, met een capaciteit van 3969 mAh. Het is niet ondenkbaar dat de grootste versie van iPhone 2020 daar nog een schepje bovenop doet.

Lees meer over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.