Groter scherm wenselijk voor  smartphones, zoals iPhone?
Redactie

Strategy Analytics heeft een onderzoek uitgevoerd onder gebruikers van smartphones, zoals de iPhone. Uit dat onderzoek is gebleken, dat het grootste deel van de ondervraagden liever een groter scherm willen. Maar is dat werkelijk zo?

Negentig procent wil groter scherm

Van de ondervraagde deelnemers in Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten heeft negentig procent aangegeven een groter scherm te willen bij de aankoop van een volgende smartphone. Het schijnt dat de modellen met een scherm van 4 tot 4,5 inch het meest de voorkeur krijgen. Maar als voorwaarde geldt wel dat de smartphone dun en niet te zwaar moet zijn.

Verschil gebruikers iPhone en Android

Uit het onderzoek komt wel naar voren, dat de gebruikers van een Android smartphone vaker de voorkeur geven aan een groter scherm. In verhouding is een kleiner deel van de iPhone gebruikers geneigd om de voorkeur aan een groter scherm te geven. Strategy Analytics heeft het vele internetverbruik als verklaring voor de vraag naar een groot scherm.  Met een groter scherm zou er dan meer informatie tegelijk op het scherm kunnen worden bekeken.

Heeft een groter scherm wel voordelen?

Je kunt bedenken, dat een scherm van 4 inch al problemen oplevert om met slechts één duim te bedienen. Als de iPhone een groter scherm krijgt van minimaal 4 inch, dan wordt het al lastig om de smartphone met één hand vast te houden. Bovendien zal er dan geen sprake meer zijn van een retinascherm.

Wat vind jij? Moet de volgende iPhone een groter scherm krijgen?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.