Eerste iPhone 5-kopers vroegen massaal om groter scherm

Wouter Nijsen
7 april 2014, 16:51
2 min leestijd
Eerste iPhone 5-kopers vroegen massaal om groter scherm

De eerste kopers van de iPhone 5, die in september 2012 op de markt kwam, hebben in een enquête massaal aangegeven dat ze voor de volgende iPhone graag een langere batterijduur en een groter scherm zouden zien. Dat blijkt uit een document dat boven water is gekomen door de rechtszaak tussen Apple en Samsung.

Lees verder na de advertentie.

grote iPhone 6

Het document is in handen gekomen van Jay Yarow, een insider die het vaker aan het juiste eind heeft. Het is interessant om te zien dat ‘een groter scherm’ op de derde plek in de lijst is gekomen. Dit geeft aan dat de behoefte voor een groter scherm voor iPhone al meer dan anderhalf jaar bij consumenten bestaat.

Sinds enkele maanden gaan er geruchten dat Apple bezig is met twee nieuwe toestellen: een iPhone 6 met een scherm van 4,7 inch en eentje met 5,5 inch-sccherm. Eén van de twee toestellen wordt naar verluidt uitgerust met een saffieren scherm, die in de Amerikaanse saffierfabriek in Arizona wordt geproduceerd.

→ Meer weten? Lees ons artikel over de iPhone met saffierglas en wat dit mogelijk betekent.

Betere accuduur op nummer één

iphone 6 infraroodsensor

Bovenaan de lijst staat een langere batterijduur. Klaarblijkelijk zijn veel iPhone-gebruikers ontevreden over hoe lang hun toestel meegaat bij intensief gebruik. Een andere opvallend hoge notering is het verzoek om een beter geïntegreerd Maps-systeem. Uit de enquête blijkt dat veel bezitters van de iPhone de huidige Kaarten-app nog onvoldoende vinden.

Eerder vandaag kwam het bericht naar buiten dat Apple weet dat zijn publiek een grote iPhone wil. Dat staat in de presentatie ‘Klanten willen wat wij niet hebben’ die dateert uit april 2013. Apple is bang dat de iPhone groei stagneert door de concurrentie, die stevig inzet op goedkope toestellen met een groot scherm. De kans is groot dat de eerstvolgende iPhone inderdaad een groter display heeft.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Categorie: Devices
Thema: Apple
Devices: iPhone 5, iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen