‘Apple test groter iPhone scherm’
Roel van Hout

Apple zou bezig zijn met het testen van een groter iPhone scherm. Dat melden functionarissen bij de Aziatische bedrijven die de apparatuur van Apple in elkaar schroeven.

Ook aan een groter iPad scherm wordt gedacht, meldt de doorgaans betrouwbare krant Wall Street Journal.

Geruchten over een groter iPhone scherm doen al langer de ronde. Apple zou tot deze overweging zijn gedwongen door de groeiende concurrentie van onder meer Samsung, dat de iPhone wat betreft schermgrootte reeds lang geleden achter zich heeft gelaten.

In juni verscheen een rapport waarin melding werd gemaakt van test-iPhones met een schermdiagonaal van 11,9 en 12,7 centimeter. Het scherm van de grootste iPhone, de iPhone 5, meet 10,1 centimeter diagonaal.

Groter iPhone scherm niet voor dit jaar

groter iPhone schermNaar alle waarschijnlijkheid behoort een groter iPhone scherm dit jaar nog niet tot de mogelijkheden. De iPhone 5S wordt door analisten al langer aangemerkt als een update voor de binnenkant. Qua uiterlijke kenmerken zou de iPhone 5S identiek aan de iPhone 5 zijn. Het is waarschijnlijker dat er in 2014 uiterlijke veranderingen aan de telefoon plaats zullen vinden.

Volgens de meest recente geruchten krijgt de iPhone 5S een betere chip, een betere camera, een vingerafdruk-scanner en een slow-motion filmmodus. Lees vooral ons iPhone 5S overzicht om bij te blijven!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.