‘Grote iPhone 6 is enkele maanden uitgesteld’

Wouter Nijsen
1 april 2014, 9:58
1 min leestijd
‘Grote iPhone 6 is enkele maanden uitgesteld’

Apple begint naar verluidt in mei met de productie van de 4,7-inch schermen voor de iPhone 6. Het grote model met het 5,5-inch display is hoogstwaarschijnlijk uitgesteld vanwege productieproblemen. Dat meldt Reuters dinsdagochtend.

Lees verder na de advertentie.

grote iPhone 6 uitgesteld

Daarmee lijkt het erop dat Apple inderdaad twee modellen van de aankomende iPhone in de planning heeft staan. Zoals eerder gemeld is Japan Display, één van de belangrijkste leveranciers van Apple, verantwoordelijk voor het scherm.

Ook met die ‘bevestiging’ is het aannemelijk dat de iPhone 6 wordt uitgerust met een quad hd-scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Sharp en LG volgen mogelijk een maand later met hun massaproductie. De grote iPhone gaat naar verluidt de iPhone 6L heten.

Behoefte aan groter model

iPhone 6 foto's 1

Volgens Reuters wordt het aankomende toptoestel van Apple verder uitgerust met een in-cell touchscreen, een techniek waarmee het aanraakgevoelige paneel nog platter kan worden uitgevoerd. Wat dit precies betekent voor het gebruiksgemak, is nog niet te zeggen.

Geruchten wijzen de laatste weken sterk op een groter scherm voor de iPhone 6. Het is een behoefte die veel iPhone-gebruikers hebben. De laatste modellen, de iPhone 5s en iPhone 5c, hebben ieder een display van ‘slechts’ 4-inch.

Grote iPhone 6 uitgesteld?

Het persbureau stelt dat fabrikanten pas over een paar maanden met de massaproductie van de grote iPhone 6 kunnen beginnen. Dit heeft vermoedelijk te maken met de productie van de in-cell aanraakbare schermen.

Volgens de laatste berichten zou fabrikant Foxconn dit jaar 90 miljoen toestellen aan Apple willen leveren. Afgelopen maandag doken er iPhone 6 foto’s op waarop vermoedelijk het nieuwe toestel te zien is. Op de afbeeldingen zien we een groter toestel met meer afgeronde hoeken en een cameralens die zichtbaar iets uitsteekt.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Categorie: Devices
Thema: Apple
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen