‘Grotere versie iPhone 6 heeft snellere hardware’
Gijs Ettes

De 4,7 inch- en 5,5 inch-versies van de iPhone 6 verschillen mogelijk op meer punten dan alleen de schermgrootte. Volgens een analist van de investeerdersbank Cowen & Co krijgt de grote iPhone 6 een iets snellere processor en een andere touchmodule.

Grote iPhone 6 mogelijk iets sneller

grote iphone 6De analist baseert zich op bronnen die betrokken zijn bij de productie van Apples nieuwe vlaggenschip. De grote iPhone 6 zou een A8-processor krijgen die een hogere kloksnelheid heeft dan die van het 4,7 inch-model. Het precieze verschil in snelheid tussen beide modellen is echter niet bekend. Mogelijk verschilt ook de vorm van de A8-processor bij de grote iPhone 6, wat zou duiden op een afwijkende grafische chip of een andere methode van fabriceren.

Overigens is het best aannemelijk dat Apple ervoor kiest om het 5,5 inch-model iets sneller te maken. Zo is er ook al een klein snelheidsverschil tussen de iPad Air, iPad Mini Retina en iPhone 5S. Eerstgenoemde heeft een A7-processor (dualcore) met een kloksnelheid van 1,4GHz, terwijl zijn kleinere broertje en de 5S zijn geklokt op 1,3GHz. In de praktijk zijn de onderlinge verschillen echter nauwelijks merkbaar.

Lees meer over de iPhone 6

Voor alle geruchten, specificaties en het laatste beeldmateriaal van de iPhone 6 kun je terecht op de toestelpagina. Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten omtrent het toestel.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.