‘Opvolger iPhone X krijgt grotere accu van LG’

Thomas Haenen
27 januari 2018, 10:25
2 min leestijd
‘Opvolger iPhone X krijgt grotere accu van LG’

Apples smartphones voor 2018 krijgen een grotere accu mee, zo claimt een betrouwbare bron. Door ze een nieuwe vorm te geven, is er meer accucapaciteit in dezelfde ruimte.

Lees verder na de advertentie.

‘Grote iPhone 2018-accu gepland’

LG gaat de accu’s proberen voor de iPhones die in 2018 verschenen, zo meldt The Investor. Het gaat waarschijnlijk om de accu die in de opvolger van de iPhone X wordt gebruikt. Apples huidige vlaggenschip heeft een accucapaciteit van 2716 mAh, maar volgens de bron gaat het nieuwe model straks meer bieden.

Weet je de iPhone X open te peuteren, dan vind je aan de binnenkant twee losse accu’s. Het zijn in feite twee vierkante blokken die in een L-vorm geplaatst zijn, precies om de andere onderdelen heen. Het nieuwe model krijgt een accu met dezelfde L-vorm, maar dan bestaande uit één blok. Het klinkt als een klein verschil, maar door enkele randen weg te werken, kan de accu waarschijnlijk net een paar uren langer mee.

Nieuwe accu voor alle iPhones

Hoe groot de accucapaciteit van de nieuwe iPhones straks precies wordt, is nog onbekend. De bron spreekt echter over een accuduur vergelijkbaar met de iPhone 8 Plus, een toestel dat voor velen moeiteloos het einde van de dag haalt. Volgens de bron gebruikt Apple de nieuwe accuvorm niet alleen in de iPhone X 2, maar ook in andere toestellen die dit jaar verschijnen. Ook de ‘goedkope’ 6,1 inch-iPhone die eerder deze week uitlekte, profiteert dus mogelijk van een grote accu.

Het wordt mogelijk een druk jaar voor nieuwe iPhones. Dit voorjaar zou de iPhone SE 2 verschijnen, gevolgd door drie nieuwe toestellen in het najaar. Daarvan zal er eentje zelfs de huidige iPhone X compleet vervangen, wat van de X de iPhone maakt met één van de kortste levensduren.

Lees ook: Dit weten we nu al over de vier iPhones van 2018

Het laatste nieuws over Apple

Bron: The Investor
Bron afbeelding: iFixit
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen