De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Grote iPad Air op komst (vergeet de iPad Pro maar)

Piet-Jan Lentjes
13 november 2023, 14:16
2 min leestijd
Grote iPad Air op komst (vergeet de iPad Pro maar)

Wanneer je een grote iPad wilt hoef je straks geen Pro meer te kopen. Er komt namelijk een grote iPad Air aan. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Grote iPad Air op komst

Doorgaans betrouwbare Apple-kenner Ming-Chi Kuo zegt dat Apple van plan is om volgend jaar een hele nieuwe line-up van iPads uit te brengen. Hij voegt daaraan toe dat de twee nieuwe versies van de iPad Air de meeste aandacht gaan krijgen.

iPad Air

Kuo zegt verder dat Apple een nieuwe iPad Air van 10,9 inch en een nieuwere, grotere iPad Air van 12,9 inch uit gaat brengen. Beide iPads krijgen een nieuwe chip en staan gepland voor ergens in het begin van 2024. Heel lang hoeven we dus niet meer te wachten.

Maar waarom zou je dan nog een iPad Pro kopen als je ook voor een grote iPad Air kunt gaan? Volgens Kuo krijgt de iPad Air van 12,9 inch een lcd-scherm (en niet het mini-led van de iPad Pro).

Hij krijgt overigens wel een beter scherm dan het huidige 10,9 inch model van de Air, omdat Apple intern aanpassingen aan het scherm heeft gemaakt. Daarnaast heeft de iPad Pro zaken als ProMotion en andere functies die de iPad Air niet heeft.

iPad Air

Kuo deed ook nog een duit in het zakje over de nieuwe iPad Pro. Deze krijgt volgens hem een oled-scherm en de nieuwe M3-chip. Deze iPads moeten dan ergens in het tweede kwartaal van 2024 verschijnen.

Welke iPads worden het betaalbaarst?

Volgens Kuo zijn de nieuwe iPad mini en de iPad 2024 (11e generatie) straks de tablets die het meest betaalbaar zijn. Dit betekent ook dat de 9e generatie iPad zal gaan verdwijnen. Overigens is Mark Gurman van Bloomberg het niet helemaal eens met Kuo. Hij heeft namelijk nog niets gezegd over een grotere Air.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air
Apple iPad Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu