Grote illegale app site stopt er mee
Redactie

Ondanks de vele betaalbare applicaties in de app store nemen veel mensen toch een illegale weg om aan applicaties te komen zonder er voor hoeven te betalen. Een veelgebruikt hulpmiddel was de site “appulo.us”, daar kon je links vinden waar je de applicaties voor noppes kon downloaden. Deze site is er een paar dagen geleden mee gestopt en heeft een bericht achter gelaten voor Apple.

Appulo.us

Zo zag de site er uit. Je kon eenvoudig een applicatie vinden en bijna elke applicatie was eens gekraakt en openbaar gemaakt. Ook kon je via de mobiele-versie applicaties rechtstreeks downloaden en installeren op je iPhone. Om de apps te laten werken op je iPhone was een jailbreak vereist en een speciale toepassing die het synchroniseren mogelijk maakte.

Gestopt

De site begon als een protest tegen Apple’s “slechte” app store met beschrijvingen van applicaties die mooier waren dan de applicatie zelf. Ook was het feit da er geen “trials” waren een aanleiding tot het starten van de site. De eerste tijd dat de site online was bestond het uit leden die het allemaal eens waren en graag de applicaties wilden testen alvorens ze te kopen. Na een tijdje veranderde dit en profiteerden vele mensen alleen van de gratis applicaties zodat zij niet hoefden te betalen. De ontwikkelaar Kyek, was daarin diep teleurgesteld en hij stond nu bekend als “piraat”.

Het laatstgenoemde was de voornaamste reden om met de site te stoppen, al waren er ook andere problemen zoals te weinig geld voor de server (die vaak overbelast was). Kyek wilt niet bekend zijn als “dief”, volgens hem is hij niet zo’n type.

Iets anders

Kyek wilt mensen wat leren over coden en hij beloofde dan ook dat appulo.us iets anders werd. Eergisteren meldde hij op de site dat het een forum werd met vragen over bepaalde programmeertalen, al dan niet vragen die je ook met Google kan vinden. Hij wilt graag een forum met moeilijke en serieuze vragen waar ook menig programmeur zich even aan zijn hoofd moet krabben.

Piraterij

Veel mensen associëren het jailbreaken van de iPhone met illegale applicaties, uiteraard is dat niet zo. De “val” van appulo.us zal veel mensen doen schrikken en tegelijkertijd ook een les leren, als je geen geld over hebt voor applicaties dan moet je deze ook niet illegaal downloaden!

Zie http://www.appulo.us voor meer informatie

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.