Grootste Foxconn fabriek bouwt enkel iPhone 5S toestellen
Roel van Hout

Dankzij de tegenvallende iPhone 5C verkoop heeft de grootste fabriek van Foxconn opdracht gekregen alleen nog maar iPhone 5S toestellen te bouwen.

Het zat er al een tijdje aan te komen: onlangs gingen er nog geruchten dat Apple in zee ging met andere fabrikanten om de iPhone 5C te bouwen, zodat ‘hofleverancier’ Foxconn zich uitsluitend op de bouw van de iPhone 5S zou kunnen richten.

Apple heeft de productie volgens een nieuw rapport inderdaad grotendeels uitbesteed aan andere fabrikanten: in de grootste Foxconn fabriek in Zhengzhou worden alleen nog maar iPhone 5S toestellen gebouwd. Dat betekent dat de levertijd van het toestel binnenkort waarschijnlijk nog verder zal afneiPhone 5S toestellenmen.

Levertijd iPhone 5S toestellen nu 1-2 weken

Het duurt op dit moment volgens de online Apple Store nog 1-2 weken om een iPhone 5S bij de klant te krijgen, maar nu dat Foxconn een groot deel van de aandacht op de iPhone 5S kan gaan richten, zou het zomaar eens kunnen dat de levertijd de komende tijd verder afneemt.

De iPhone 5S is niet alleen bij de Apple Store, maar ook bij andere aanbieders verkrijgbaar. We zetten de beste iPhone aanbiedingen voor je op een rijtje, en kijk op onze speciale pagina’s toestelpagina’s met de beste acties per model: iPhone 5C kopen en de iPhone 5S kopen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.