ABN Amro lanceert test-app voor meer grip op je financiën

Redactie
15 december 2015, 13:33
2 min leestijd
ABN Amro lanceert test-app voor meer grip op je financiën

ABN Amro start vandaag met een pilot onder zijn klanten. De app genaamd Grip heeft als doel klanten meer inzicht in hun financiële situatie en daarmee meer grip op hun uitgaven te geven.

Lees verder na de advertentie.

Grip geeft inzicht in je uitgaven

Grip is vooralsnog alleen beschikbaar voor iOS-apparaten en ABN Amro heeft zelf 10.000 klanten geselecteerd die mee kunnen doen aan de test. Als zij positief zijn over Grip wordt de app op basis van hun feedback doorontwikkeld en uiteindelijk gelanceerd voor alle klanten van de bank. Inkomsten, uitgaven en andere financiële inzichten worden getoond op een soort tijdlijn.

Grip biedt meer inzicht in inkomsten en uitgaven door bij- en afschrijvingen automatisch in te delen in verschillende categorieën, waaronder vervoer en woning. Hierdoor ontstaat per categorie een overzicht van het bedrag dat eraan wordt gespendeerd, op basis waarvan iemand kan besluiten minder geld aan de categorie te willen uitgeven.

Dit kan dan ingesteld worden via de optie ‘Budgetteren’. Per categorie wordt hier ingesteld wat het bedrag is dat hier per maand aan uitgegeven mag worden, waarna zichtbaar wordt of er nog bestedingsruimte over is in de categorie of dat het maximale bedrag al bijna bereikt is. Ook kan ingesteld worden dat je een pushbericht krijgt wanneer het maximum bijna bereikt is.

Tot slot wordt getoond hoeveel geld er in de maand nog te besteden is. Op basis van inkomsten en uitgaven van de huidige maand en van voorgaande maanden wordt er een verwacht bestedingspatroon opgesteld.

Ontwikkeld in samenwerking met Start-up

Grip is ontwikkeld in samenwerking met de Zweedse start-up Tink, die een soortgelijke app heeft ontwikkeld met momenteel 300.000 gebruikers. Frank Verkerk van ABN Amro: “De helft van onze klanten geeft aan meer inzicht te willen in hun financiële situatie. Een kwart van onze klanten vindt het lastig uitgaven onder controle te krijgen. De Grip-app kan hier aan bijdragen.”

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu