Grijze iPhone 5S en blauwe iPhone 5C meest populair
Roel van Hout

Van Nederland zijn nog geen cijfers beschikbaar, maar in de VS bleken de grijze iPhone 5S en blauwe iPhone 5C verreweg de meest verkochte toestellen.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), dat 400 mensen volgde bij de aanschaf van een van de nieuwe toestellen. Van de gekochte iPhone 5S toestellen, betrof 43 procent de iPhone 5S, 30 procent de zilveren en 27 procent de gouden versie.

Dit zal ongetwijfeld meer te maken hebben gehad met beschikbaarheid, dan met populariteit: als mensen in de rij voor de vele Apple Stores werd gevraagd voor welke iPhone ze kwamen, was dat vrijwel uitsluitend de gouden iPhone 5S. Velen zullen genoegen hebben moeten nemen met een grijze iPhone 5S – overigens ook een hele mooie telefoon.

grijze iPhone 5s

Blauwe iPhone 5C net als grijze iPhone 5S meest populair

Voor de iPhone 5C geldt de blauwe uitvoering als de meest verkochte. 27 procent van de verkochte toestellen is de blauwe iPhone  5C. De witte blijft steken op 25 procent, de groene op 21 procent, de roze op 20 procent en de gele op slechts 7 procent.

Ook in Nederland zijn de toestellen sinds vorige week vrijdag te koop. Waar kun je het beste terecht voor een nieuwe iPhone? We maakten een overzicht voor de iPhone 5C en iPhone 5S verkoop, en stelden ook een koopadvies op met abonnementen met een goedkope of zelfs gratis iPhone 5S en iPhone 5C.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.