Griffin Helicopter voor iOS apparaten (kerst 2011)

Redactie
18 juli 2011, 18:23
1 min leestijd
Griffin Helicopter voor iOS apparaten (kerst 2011)

Het duurt nog even voordat het kerstmis is, maar dit geschenk kan je nu alvast op je verlanglijstje zetten: De Helo TC, een per iPhone op afstand te besturen helikopter van Griffin. Met een prijs van circa 50 kan dit wel eens een groter knaller worden deze kerst.

Griffin Helo TC

De Helo TC is een “indoor” helicopter die een prijs zal hebben van ongeveer 35 euro (50 dollar). Met behulp van een applicatie op de iPhone, iPad, iPod Touch en een bijgeleverde infrarood-slede die te koppelen is aan je iOS apparaat kan je de heli bedienen.

De Helo TC van Griffin gaat de strijd aan met de meer geavanceerde Parrot AR.Drone (met meerdere camera’s aan boord), dit apparaat kreeg onlangs veel aandacht en heeft een behoorlijk hogere prijs van ongeveer 300 euro.

Voorgeprogrammeerde routes

Wanneer de Helo TC volledig is opgeladen via USB in 30 minuten kan je de helicopter ongeveer 8 minuten laten vliegen via het touchscreen van je iOS apparaat. Wanneer je geen zin hebt om zelf ‘handmatig’ te vliegen kan je de helicopter ook maximaal 3 voorgeprogrammeerde routes laten vliegen. De Helo TC is uitgerust met LED verlichting zodat je ook ’s nachts prima je rondes kan vliegen.

Momenteel zijn er nog geen verdere specs bekend van de Helo TC van Griffin. Of deze heli dezelfde stunts kan doen zoals getoond in de video hieronder is ons niet bekend…. Laat kerst 2011 maar komen, dan weten we meer!

Stunten met een afstandbestuurbare helicopter

Categorieën: Accessoires, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's