Appstore top 10 grens is 36 duizend euro per dag

Roel van Hout
29 juni 2013, 13:31
1 min leestijd
Appstore top 10 grens is 36 duizend euro per dag

Plannen om een app te maken? Het kan wel even duren voor je ‘m terug gaat zien in de Appstore top 10, want onderzoek wijst uit dat je app dan voor 36 duizend euro per dag moet verkopen.

AppStore top 10Onderzoeksbureau Distimo becijferde dat, om de ondergrens van de Appstore top 10 te doorbreken, je app 4000 keer op een dag moet worden gedownload. Dat is een behoorlijk indrukwekkend aantal. Apps als Angry Birds en Whatsapp staan al jaren steevast in de top 10; ga maar na hoeveel apps daarvan in totaal zullen zijn verkocht.

Voor beginnende ontwikkelaars is dat onbereikbaar, maar de top 50 blijkt een stuk ‘makkelijker’ te bereiken te zijn: als je voor 9000 euro per dag aan apps verkoopt, kom je binnen op de 50e plaats.

Grens Appstore top 10 voor gratis apps ook aanzienlijk

Bovenstaande gaat over betaalde apps, maar gratis apps worden natuurlijk ook op volgorde gezet in de Appstore. De ondergrens van die Appstore top 10 ligt ongeveer op 72000 downloads. Wederom erg veel, de top 50 is wat dat betreft realistischer: met ‘maar ‘ 23000 downloads per dag kom je daar binnen.

Als kleine ontwikkelaar de top 10 halen lijkt nagenoeg onmogelijk. Aan de andere kant: Angry Birds en Whatsapp zijn ook ooit vanaf nul begonnen!

Via: Cult of Mac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's