‘Slide-to-unlock’-bedenker Greg Christie stapt op bij Apple na ruzie

Wouter Nijsen
10 april 2014, 8:36
2 min leestijd
‘Slide-to-unlock’-bedenker Greg Christie stapt op bij Apple na ruzie

Greg Christie, de bedenker van de slide-to-unlock functie, vertrekt binnenkort bij Apple na een slepend conflict met hoofddesigner Jony Ive. De twee zouden ruzie hebben over de koers die Apple vaart met iOS 7. Beide zouden een andere visie hebben op de toekomst van het besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

always-on iphone

Dat meldt 9To5Mac op basis van interne bronnen. Christie heeft een hoop bereikt bij Apple. De bekende slide-to-unlock functie, waarbij je met een veeg van links naar rechts de iPhone en andere toestellen kunt ontwaken, staat op zijn conto. In die periode gaf Christie de leiding over de ontwerpers van iOS.

Sinds een aantal jaar is Ive de baas over het designteam, hetgeen in het verkeerde keelgat schoot bij Christie. De twee zouden het regelmatig niet eens zijn. Met het vertrek van Christie wordt waarschijnlijk de huidige lijn van iOS 7 doorgezet. Vermoedelijk was de bedenker van slide-to-unlock het niet eens met de kleurenkermis die iOS 7 momenteel kent.

Vertrek tijdens belangrijke rechtszaak

tim cook

Toch zal CEO Tim Cook niet blij zijn met het plotse vertrek van zijn gerespecteerde werknemer. Christie is een belangrijk figuur geweest in de totstandkoming van de iPhone. Heel erg open naar de media was hij niet, waardoor er slechts enkele foto’s van hem op het web circuleren.

Zijn vertrek komt daarbij op een onhandig moment. Apple en Samsung zijn momenteel in een vurige rechtszaak verwikkeld, onder meer over het patent van slide-to-unlock. Met die beweging kun je de iPhone uit de slaapstand ontwaken en het toestel actief maken. Het idee komt uit de koker van Christie en is later ook door andere smartphone-fabrikanten ‘overgenomen’.

Een always-on iPhone behoorde echter een lange tijd tot de mogelijkheden. Uiteindelijk ging het hele plan van tafel omdat het te veel stroom kostte. Met always-on was een veegbeweging niet eens nodig geweest: het toestel zou altijd aan staan en nooit in slaapstand terugvallen.

Twee miljard dollar

Op die manier zou je de iPhone meteen kunnen gebruiken als je hem uit je broekzak haalde. Christie meldde in de rechtszaak dat dit onhaalbaar bleek en dat Apple toen maar koos voor slide-to-unlock.

Apple eist in de huidige rechtszaak een bedrag van in totaal twee miljard dollar van Samsung voor inbreuk op vijf patenten van de Amerikaanse telefoonfabrikant.

Het laatste Apple nieuws

Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's