Greenpois0n RC5: Jailbreak voor iOS 4.2.1
Redactie

Het Chronic Dev Team heeft vannacht een nieuwe versie van hun jailbreaktool ‘Greenpois0n’ uitgebracht. Deze software stelt je in staat om elk iDevice met iOS 4.2.1 te jailbreaken. Deze jailbreak werkt direct goed, dus je hoeft niet je iPhone bij elke herstart weer met de computer te verbinden.

Apple dicht exploits

Het Chronic Dev Team heeft de jailbreak uitgebracht omdat de kwetsbaarheid in iOS 4.3 is weggewerkt door Apple. Hierdoor wist het team dat de jailbreak verloren zou gaan bij de lancering van iOS 4.3. Na de ontdekking zijn de ontwikkelaars direct aan de slag gegaan om hun gevonden exploit te verwerken in hun software. Het resultaat is de update naar Greenpois0n RC5.

Bekende problemen

De nieuwe software werkt nog niet helemaal perfect. Er zijn bijvoorbeeld verschillende gevallen bekend waarbij Cydia niet direct op het springboard stond na de handelingen van Greenpois0n. Dit probleem is makkelijk op te lossen door de iPhone even opnieuw op te starten.

Het Chronic Dev Team raadt aan om hun software te installeren op een lege iPhone met iOS 4.2.1. Nadat dit is gebeurd, kan je een reservekopie van je telefoon terugzetten om alles weer op je toestel hebt staan.

Greenpois0n RC5 is op dit moment alleen te downloaden voor Mac OSX. Een Windows- en Linux-versie zullen snel volgen

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Bob

  Ok, 10 pogingen gedaan maar werkt voor geen meter. Heb geen een keer de verbose boot gehad. Dank tinyumbrella op mijn blote knieen zodat ik kon downgraden naar 4.1. Heb gewoon weer good old limerain gebruikt.
  Als je leest hoeveel mensen problemen hebben met deze greenpoison rc5 dan krijg ik het idee dat ze een overhaaste broddel release hebben gedropt. Achteraf snap ik ook eigenlijk waarom ik weer zo perse moest upgraden naar 4.2. Er zit eigenlijks niks interessants in…

 • Klakke

  Nou, jammer.
  Vind airplay wel een leuke optie.
  En met 2 Iphones en een iPad is de zoek mijn iPhone ook wel leuk.
  Maarja moet helaas toch wachten op de windows versie.