Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

‘Spotify wil gratis gebruikers op mobiel meer opties geven’

Rutger Otto
10 december 2016, 11:51
2 min leestijd
‘Spotify wil gratis gebruikers op mobiel meer opties geven’

Muziekdienst Spotify zou een functie genaamd ‘Jump In’ testen, waarmee gratis gebruikers op mobiel meer on-demand opties krijgen in bepaalde afspeellijsten.

Lees verder na de advertentie.

Gratis Spotify-functies

Dat schrijft The Verge op basis van enkele anonieme bronnen. Met Jump In zou het voor niet-betalende mobiele gebruikers mogelijk worden om binnen bepaalde lijsten zelf te kiezen welke nummers er als volgende afgespeeld moeten worden. Op dit moment kan dat niet. In lijsten worden nummers in willekeurige volgorde afgespeeld voor gratis gebruikers op de telefoon.

Zelf nummers kiezen

Het zou een flinke verbetering voor deze mensen zijn, maar het is de vraag of de functie er snel komt. Spotify is in gesprek met grote platenlabels om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. De dienst zou de optie zelf al binnen enkele weken willen uitrollen. Volgens de bronnen kan het echter nog wel even duren voordat er deals worden gesloten. Die zijn nodig omdat de Jump In-functie niet in de huidige de afspraken met platenmaatschappijen staat.

Waarschijnlijk hoopt Spotify uiteindelijk meer betalende leden te trekken door gratis gebruikers een voorproefje te geven van hoe on-demand muziek luisteren werkt. Aan de andere kant willen platenmaatschappijen niet te veel gratis weggeven, mogelijk zal Spotify daarvoor iets meer kosten moeten afdragen.

Spotify Daily Mix

Apple Music

Volgens de laatste bekende cijfers van Spotify heeft de muziekdienst inmiddels 40 miljoen betalende abonnees. De concurrent van Apple, Apple Music, heeft inmiddels 20 miljoen betalende abonnees, zo maakte het bedrijf recent bekend. Topman Eddy Cue was tevreden, maar volgens hem is er nog een enorme groei te behalen. “Miljarden mensen luisteren naar muziek en wij hebben niet eens 100 miljoen leden”, zegt hij. Ook noemt Apple hiphop een belangrijke muziekstroming voor zijn dienst. “Hiphop werd nooit genoeg uitgelicht in iTunes en streaming, maar er luisteren nu meer mensen naar rap dan ooit, dus maken we daar een prioriteit van.”

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen