‘Gratis iWork vanaf iOS 7’

Roel van Hout
9 juli 2013, 20:12
1 min leestijd
‘Gratis iWork vanaf iOS 7’

Wie erover denkt om iWork voor iOS aan te gaan schaffen kan het beste even wachten: er zijn aanwijzingen dat Apple gratis iWork aan gaat bieden vanaf iOS 7.

Lees verder na de advertentie.

Voor wie er niet bekend mee is: iWork is voor Apple wat Office voor Microsoft is. iWork bestaat uit drie programma’s: Pages om tekst mee te verwerken, Keynote om presentaties mee te maken en Numbers om tabellen te maken. Momenteel betaal je voor de iOS-versie van deze programma’s 8,99 euro per stuk, wat voor iOS apps behoorlijk prijzig is.

Gratis iWork

Er zijn echter aanwijzingen opgedoken dat Apple de programma’s vanaf iOS 7 gratis gaat aanbieden. Wanneer je een nieuwe iPhone of iPad hebt gekocht en voor het eerst de App Store opent, beveelt Apple je zijn eigen gratis apps aan. Op een iPad met de nieuwste betaversie van iOS 7 kreeg een ontwikkelaar plotseling ook gratis iWork aangeboden. Zie bijgaande afbeelding:

Gratis iWork moet concurrent voor Google Docs worden

Als het waar blijkt te zijn betreft het een aangename verrassing, al lag het ook wel enigszins in de lijn der verwachting: op de WWDC 2013 begin juni kondigde Apple al aan met iWork voor iCloud te komen. Hierdoor word je in staat gesteld om documenten of tabellen die je op je computer aan het bewerken was, verder af te maken op je iPhone of iPad.

Apple probeert hiermee ongetwijfeld Google naar de kroon te steken, dat met Google Docs verreweg de beste cloud-dienst voor documenten heeft.

Nogmaals: wacht, tenzij je het echt meteen nodig hebt, nog een paar maandjes met het downloaden van iWork voor iOS, want het wordt wellicht gratis vanaf iOS 7.

Via: @nielskorte en 9to5Mac

Categorieën: Geruchten, iOS
Thema: WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen