Gratis iOS tijdschriften uitproberen in Kiosk
Roel van Hout

Time, een grote Amerikaanse bladenuitgever, laat vanaf nu lezers gratis iOS tijdschriften uitproberen in de Kiosk app. Als het tijdschrift bevalt, kunnen lezers de volledige versie aanschaffen.

Dat is goed nieuws, want Time heeft op dit moment 21 populaire tijdschriften in de Kiosk app staan. Zo zijn Entertainment Weekly, Sports Illustrated, People en Fortune allemaal van Time.

Tot op heden was het enkel mogelijk om een overzicht van artikelen in het laatste nummer te bekijken, maar niet om enkele daarvan volledig te lezen alvorens je tot aankoop overgaat.

Time laat weten gebruik te maken van een systeem waarmee gemakkelijk veranderd kan worden welke artikelen gratis zijn. Zo zullen verschillende mensen niet altijd dezelfde gratis artikelen voorgeschoteld krijgen.

Gratis iOS tijdschriften moeten Time nog groter maken

Gratis iOS tijdschriften

Time is al een van de grootste uitgevers op iOS: het heeft al 500.000 abonnementen verkocht en krijgt er momenteel elke week 10.000 bij. Toch is Time nog niet tevreden: volgens de uitgever worden de tijdschriften door honderdduizenden mensen bekeken, maar vervolgens niet gekocht. De gratis artikelen moeten deze nieuwsgierigen overhalen om te blijven.

Er zijn meerdere gratis iOS tijdschriften, maar daarbij blijft het vaak bij één proefnummer dat gratis gedownload kan worden. Als dat eenmaal gelezen is, lopen lezers vaak alsnog massaal weg. Het experiment van Time klinkt in ieder gevalinteressant – we houden het in de gaten.

Via: Cult of Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.