Mobile Vikings: gratis internetten op de iPhone

Redactie
15 december 2008, 19:04
1 min leestijd
Mobile Vikings: gratis internetten op de iPhone

Over precies 20 uur, zullen we weten hoe het precies in zijn werkt zou gaan, want dan opent Mobile Vikings haar website. Deze virtuele provider wil het mogelijk maken, om consumenten gratis via hun mobiele telefoon te laten internetten.

Lees verder na de advertentie.

Gratis internetten met Mobile Vikings

Hoe dit precies gaat werken is op moment van schijven helaas nog niet bekent, en ook hoe ze er geld mee gaan verdienen is nog een groot vraag teken. Wat wel al bekent is, is dat ze voorlopig nog alleen in België beschikbaar zullen zijn, maar wanneer het daar aanslaat willen ze ook naar andere Europese landen komen.

Het idee achter Mobile Vikings is om de gebruiker kennis te laten maken met het mobiele internet, en natuurlijk ook de diensten van het moederbedrijf, City Live. Maar in tegenstelling tot een vergelijk bare Finse dienst, ligt bij Mobile Vikings niet de nadruk op reclame die via sms ontvangen word, maar op het gebruik van de City Live diensten.

Businessmodel Mobile Vikings nog onduidelijk

Als je het aan mij vraagt is dit echt een prachtige ontwikkeling, en ben ik als Hollander stik jaloers hier geen gebruik van te kunnen maken. Hoewel het mij een raadsel is hoe ze bedacht hebben om geld te gaan verdienen met deze dienst, zou ik het ook helemaal niet erg vinden om wat reclame sms’jes te ontvangen in ruil voor bel, sms en internet tegoed.

Zij jullie ook net zo jaloers op de Belgen en de Finnen die gewoon gratis kunnen internetten? Of zou je gewoon blijven betalen voor je abonnement?

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen