De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple geeft je een maand gratis meer opslag voor je iCloud

Wouter Nijsen
25 mei 2018, 12:26
2 min leestijd
Apple geeft je een maand gratis meer opslag voor je iCloud

Veel gebruikers klagen over de karige hoeveelheid iCloud-opslag die je standaard van Apple krijgt. Het lijkt erop dat het bedrijf een stapje in de goede richting zet, en gebruikers een maand lang een groter abonnement laat proberen.

Lees verder na de advertentie.

Gratis iCloud-opslag proberen

Website AppleInsider meldt dat Apple nu de optie geeft om een groter iCloud-abonnement een maand lang te proberen. Elke Apple-gebruiker krijgt standaard 5GB aan iCloud-opslag, maar voor velen is dit te weinig om al hun data op te slaan. Apple heeft iCloud-opties met meer opslag, maar daarvoor moet je maandelijks betalen.

gratis iCloud-opslag

De optie om een abonnement te proberen, verschijnt wanneer je iOS-apparaat wil back-uppen en niet genoeg ruimte in iCloud hebt om dit te doen. Apple stelt dan voor om het 50GB-abonnement een maand lang te gebruiken, al kun je ook de opties met 200GB en 2TB proberen. Is de ‘proefversie’ na een maand voorbij, dan wordt het automatisch omgezet in een betaald abonnement.

In Nederland betaal je 0,99 euro per maand voor 50GB aan iCloud-opslag, terwijl het 200GB-abonnement 2,99 euro per maand kost. Tot slot is er dus de 2TB-optie, waar je maandelijks 9,99 euro voor betaalt. Overigens heb je altijd de optie om te ‘downgraden’ naar een abonnement met minder opslag.

iCloud vs Google Drive

Al geruime tijd vragen Apple-gebruikers om meer iCloud-opslag, zonder hiervoor extra te hoeven betalen. Veel gebruikers lopen snel tegen de taks van 5GB en zijn dan gedwongen om een betaald abonnement te nemen. Het bedrijf uit Cupertino zou er goed aan doen om gebruikers standaard meer opslag te geven, ook omdat Android-gebruikers 15GB aan gratis opslag krijgen van Google in Drive. Een flink verschil dus.

Apple vernieuwde vorig jaar wel de betaalde abonnementen, door de 1TB-optie te vervangen door 2TB en gebruikers de optie te geven om hun iCloud-opslag met familie te delen.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu