Gratis emoticons met Emoji
Redactie

Aangezien Apple nog geen emoticons ondersteund in haar tekst applicaties zijn er een aantal applicaties die dit mogelijk maken. De meeste kosten 0,79 eurocent. Niet duur, voor een applicatie om dit mogelijk te maken. Toch vinden veel mensen dat Apple dit zelf moet in gaan bouwen. Aangezien dit er niet eerder in zal zitten dan OS 4.0 is er nu een gratis emoticon applicatie.

Met Emoji kan je meer dan 460 emoticons versturen. Helaas is het nog steeds, net als bij de andere emoticons applicaties, niet mogelijk om als je bijvoorbeeld een Nokia of Samsung hebt, de emoticons te ontvangen. Het is dus alleen mogelijk als je een iPhone of iPod Touch hebt. De applicatie installeer je zo: 

  1. Download de applicatie door middel van onderstaande link, en start hem op. Er word gevraagd of je locatie bepaling aan wilt hebben. Dit is niet noodzakelijk.
  2. Klik op: ‘Awesome, lets do it!
  3. De applicatie gaat installeren met een aantal banners in beeld. Als je klaar bent mag je hem verwijderen.
  4. Ga nu naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord >Internationale versies.
  5. Druk nu op Japans en zet de schakelaar Emoji om. Als het goed is werkt hij nu.

Als je nu in een tekst applicatie zit zoals mail of berichten moet je op het wereldbolletje op je toetsenbord tikken. Dan kan je onderaan een categorie kiezen en kan je door de pagina’s emoticons heen scrollen. Door te tikken op een emoticon kies je eentje.

Emoji is hier gratis te downloaden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.