Gratis de olympische winterspelen live kijken via de NOS-stream
Redactie

De NOS zendt altijd veel belangrijke gebeurtenissen live uit via de tv. De laatste tijd streamen ze deze gebeurtenissen ook naar mobiele apparaten zoals de iPhone en iPod Touch. Ook de olympische winterspelen worden gestreamd in een formaat dat de iPhone en iPod Touch kunnen ontvangen. Via de speciale mobiele website kan je ook nieuws, standen en medailles bekijken.

Alleen ‘s avonds

De stream die de NOS beschikbaar stelt is alleen ‘s avonds beschikbaar als de olympische winterspelen op tv zijn. Overdag kan je dus officieel niet naar de stream kijken, maar als je de link van de stream opslaat kan je deze altijd bekijken. De NOS schakelt namelijk niet de stream uit, maar alleen de link op de mobiele website naar de stream.

De NOS speelt met deze stream goed in op de behoefden van de kijkers. Door het enorme tijdsverschil tussen Nederland en Vancouver kijken weinig Nederlanders live naar de wedstrijden. Door de stream van de NOS kan je ‘s nachts toch even kijken wat er in Vancouver gebeurt zonder dat je je bed uit hoeft te gaan.

De speciale website van de NOS is te bereiken via http://m.nos.nl/os2010.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • cam

  Is er een mogelijkheid om een snelkoppeling te maken van die link op je iPhone 3GS in plaats van steeds via de google app deze website op te zoeken, het artikel te zoeken en de link in het artikel te gebruiken???

  Thanks!
  cam

 • iKnidreeg

  Ja, die is er zeker: Maak van een willekeurige site een bladwijzer (dit doe je door een site te openen, op het +-teken te drukken en vervolgens op ‘Voeg bladwijzer toe’ te drukken.

  Als je dit gedaan hebt, druk je op het boekje (naast het +-teken) en druk je linksonderin op Wijzig. Daarna druk je op de bladwijzer die je zojuist hebt aangemaakt en hierna kun je de naam en link veranderen.

  De link verander je in http://download.omroep.nl/nos/iphone-live/n13/playlist.m3u8 en vervolgens druk je op Gereed. Je zou de naam ook kunnen veranderen, maar dat is niet noodzakelijk.

  Nu heb je als het ware een snelkoppeling naar de stream van de NOS.

  Deze open je zo: Safari > boekje(bladwijzer) naast het +-teken > bladwijzer aanklikken die linkt naar de stream.

  Succes

 • Pingback: De hele dag Nederland 1 kijken via een live stream - iPhone - Lees iPhoned.nl()

 • Dick

  In de NOS journaal app kan je ook de stream vinden.

 • Micha

  Goedemiddag,

  Ook ik wil graag via mijn iphone de Olympische Spelen bekijken via de NOS. Echter als ik dit probeer op te starten via de site en volgens de stream, dan krijg ik een wit scherm met alleen maar tekst, en wel het volgende:
  #EXTM3U #EXT-X-TARGETDURATION:8 #EXT-X-MEDIA-SEQUENCE:3839 #EXT-X-SLIDINGWINDOW #EXTINF:15, http://download.omroep.nl/nos/iphone-live/n13/segment3839.ts #EXTINF:24, http://download.omroep.nl/nos/iphone-live/n13/segemment3840.ts #EXTINF:24, http://download.omroep.nl/nos/iphone-live/n13/segment3841.ts

  Ik heb een Iphone 3G en wifi en/of 3G geprobeerd. Krijg bij allebei hetzelfde resultaat.
  Wie weet of dit op te lossen is en hoe?
  Alvast bedankt