Gratis bellen met Facebook nu ook in Nederland
Wouter Nijsen

Het was al in verschillende andere landen mogelijk, maar Facebook-gebruikers in Nederland krijgen nu ook de mogelijkheid om gratis met elkaar te bellen via hun internetverbinding.

De optie is zonder update toegevoegd aan de iPhone-, iPad- en Android-versie van de app, zo ontdekte iPhoneclub. De belfunctie zit ook in iPhone-app Facebook Messenger. Het kunnen bellen van je Facebook-vrienden zit wel enigszins verstopt. Je moet in het gespreksventers op het informatie-icoontje van die persoon drukken. Dit icoon is aangegeven met een ‘i’. 

Vervolgens komt de optie om je Facebook-contact via internet te bellen in beeld. De nieuwe belfunctie is handig voor het snel kunnen spreken van je Facebook-vrienden, maar buitenshuis kost een telefoongesprek natuurlijk veel data, aangezien je dan gebruikmaakt van je mobiele dataverbinding.

Na het gesprek geeft Facebook je de optie om het gesprek te beoordelen, met 1 tot 5 sterren. Met deze update wordt Facebook een grotere concurrent voor alternatieven als Skype en Viber. Facebook heeft immers al meer dan 1 miljard gebruikers, waardoor de nieuwe functie direct een groot bereik heeft.

Facebook

Facebook, Inc.

5 (50 reviews)
Gratis via App Store
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.