Gratis bellen met Facebook nu ook in Nederland

Wouter Nijsen
20 mei 2013, 13:28
1 min leestijd
Gratis bellen met Facebook nu ook in Nederland

Het was al in verschillende andere landen mogelijk, maar Facebook-gebruikers in Nederland krijgen nu ook de mogelijkheid om gratis met elkaar te bellen via hun internetverbinding.

Lees verder na de advertentie.

De optie is zonder update toegevoegd aan de iPhone-, iPad- en Android-versie van de app, zo ontdekte iPhoneclub. De belfunctie zit ook in iPhone-app Facebook Messenger. Het kunnen bellen van je Facebook-vrienden zit wel enigszins verstopt. Je moet in het gespreksventers op het informatie-icoontje van die persoon drukken. Dit icoon is aangegeven met een ‘i’. 

Vervolgens komt de optie om je Facebook-contact via internet te bellen in beeld. De nieuwe belfunctie is handig voor het snel kunnen spreken van je Facebook-vrienden, maar buitenshuis kost een telefoongesprek natuurlijk veel data, aangezien je dan gebruikmaakt van je mobiele dataverbinding.

Na het gesprek geeft Facebook je de optie om het gesprek te beoordelen, met 1 tot 5 sterren. Met deze update wordt Facebook een grotere concurrent voor alternatieven als Skype en Viber. Facebook heeft immers al meer dan 1 miljard gebruikers, waardoor de nieuwe functie direct een groot bereik heeft.

Facebook

Facebook, Inc.

Gratis via App Store
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen