Leer gratis met Swift programmeren dankzij deze Apple-cursus

Lars Paijmans
30 mei 2017, 15:32
1 min leestijd
Leer gratis met Swift programmeren dankzij deze Apple-cursus

Heb je altijd al willen leren programmeren in Swift, de programmeertaal van Apple? Dan is er nu een volledige gratis Swift-cursus te downloaden voor je Apple-apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Gratis Apple Swift-cursus downloaden

Apple heeft al langer een ‘Everyone Can Code’-serie met lesboeken, maar de Swift-cursus is de meest uitgebreide tot nu toe. Het digitale handboek voor de programmeertaal zal dit najaar gebruikt worden op verschillende scholen in de Verenigde Staten.

Gratis Apple Swift cursus

Dit maakt van het digitale lesboek het ideale hulpmiddel om kennis te maken met Swift. Volgens het bedrijf het Cupertino krijg je hiermee namelijk ‘een solide fundering’ om met Swift te programmeren. Zo kom je verschillende tutorials voor Xcode tegen, lessen over verschillende datatypen, variabelen en andere zaken die bij app-ontwikkeling komen kijken.

Volg de lessen op iPhone, iPad en Mac

De gratis Apple Swift-cursus is te downloaden in iBooks via deze link. Hierdoor kun je de lessen volgen op je iPhone, iPad of Mac. De cursus zou genoeg materiaal bevatten om een schooljaar mee te vullen. Dit gaat allemaal heel geleidelijk. Zo begin je met het maken van een zakmap, die de achtergrondkleur van je scherm verandert door op het display te tikken.

Niet zo gek dus dat deze cursus nauw verbonden is met Swift Playgrounds, de iPad-app die je met praktische oefeningen laat programmeren in Swift. In een verklaring liet ceo Tim Cook weten dat de nieuwe cursus ‘deuren opent voor mensen van alle leeftijden met verschillende achtergronden’.

Lees ook: 6 manieren waarop Swift Playgrounds kinderen leert programmeren

Bron: Apple
Categorieën: Achtergrond, Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen