‘Dit is de gouden iPhone X’
Michel van 't Klaphek

Apple is van plan om binnenkort een iPhone X in het goud uit te brengen. Het lijkt erop dat het de bedoeling was om deze kleuroptie direct bij release al beschikbaar te maken, maar toch op het laatste moment is afgevallen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Gouden iPhone X op komst’

Hierdoor is het Apple-vlaggenschip momenteel ‘maar’ in twee kleuren beschikbaar: zilver en spacegrijs. Dat blijkt uit documenten van de FCC, de Amerikaanse telecomwaakhond. In juli 2017 diende Apple namelijk een document in, begeleidt met foto’s, waaruit blijkt dat men eigenlijk van plan was om de iPhone X bij uitkomst in drie kleuren te leveren.

Het lijkt erop dat de gouden kleur identiek is aan die van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Of de nieuwe kleuroptie echter alsnog uitkomt, is niet duidelijk. Apple onthulde onlangs de iPhone 8 (PRODUCT)RED en een nieuwe aankondiging op korte termijn is misschien teveel van het goede.

Aankondiging in juni?

Sommige analisten speculeren daarom dat de nieuwe uitvoering op de WWDC 2018 wordt aangekondigd. Op deze beurs, die vooral gefocust is op software, hebben we in het verleden al vaker onthullingen van nieuwe productversies gezien.

Lees ook: Gerucht: Gouden iPhone X in productie gegaan

Waarschijnlijk is de gouden uitvoering vlak voor release afgevallen wegens productieproblemen. Ming-Chi Kuo, een gerenommeerd Apple-analist, gaf aan dat deze problemen ontstonden door het frame van de iPhone X. Deze is namelijk gemaakt van roestvrijstaal, in tegenstelling tot de iPhone 8 die een frame van aluminium heeft. Het is ook mogelijk dat de gouden iPhone X nooit daadwerkelijk gaat uitkomen en we hier simpelweg met een prototype te maken hebben.

Blijf op de hoogte van de iPhone X in het goud door onze app te downloaden, of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.