Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Gouden Apple Watch Edition kan wel 1200 dollar kosten’

Rutger Otto
13 september 2014, 10:46
2 min leestijd
‘Gouden Apple Watch Edition kan wel 1200 dollar kosten’

De goedkoopste Apple Watch kost vanaf 349 dollar, maar wat betaal je voor de meest premium versie? Misschien wel 1200 dollar, denken juweliers.

Lees verder na de advertentie.

Gouden Apple Watch

gouden apple watch

Er werd veel duidelijk over Apples nieuwe product tijdens de iPhone 6 keynote, waar de Apple Watch bijna de helft van de tijd in beslag nam. Toch bleven er wat vragen over, bijvoorbeeld: hoe duur worden de modellen en wat gaat de Watch kosten in Nederland? Beide vragen blijven onbeantwoord, maar TechCrunch heeft juweliers gesproken die denken dat de 18-karaats gouden Apple Watch Edition tot wel 1200 dollar kunnen gaan kosten.

De juweliers baseerden dat op de afmetingen van een aantal designspecificaties die vorige week uitlekten. Welke van de twee Apple Watches werd gebruikt (38 mm of 42 mm) is onbekend. Het blijft de vraag of de prijs van 1200 dollar klopt, want het is evenmin bekend of Apple de wearable vervaardigt uit goud of dat slechts het omhulsel van goud wordt voorzien.

Duur om te maken

Volgens horloge-expert Chad Rickicki zou Apple voor een 18-karaats gouden versie ongeveer 600 dollar moeten betalen om het te vervaardigen. De rest van de 1200 dollar zou worden aangevuld met elektronica, het scherm et cetera. Eerder voorspelde analist Ming-Chi Kuo al dat de Apple Watch tot in de ‘duizenden dollars’ geprijsd zou kunnen worden.

Op dit moment is het echter gissen naar de prijs. Alleen Apple zelf weet wat hoeveel de duurste Apple Watch gaat kosten. We weten bijvoorbeeld niet welke deals Apple met fabrikanten heeft gesloten en hoe duur de interne componenten zijn.

apple watch  modellen

Verschillende soorten Apple Watch

Volgend jaar komt de Apple Watch uit in drie ‘collecties’: een Apple Watch Sport van aluminium en sterk glas zou het instapmodel van 349 dollar zijn. Daarnaast komt er nog een ‘standaard’ Apple Watch met saffierglas als scherm en gemaakt van roestvrij staal. De Apple Watch Edition komt beschikbaar in het goud, met eveneens een saffierglazen scherm.

→ Lees ook meer over de Apple Watch prijs en mogelijkheden om het apparaat te kopen.

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu