Maker Gorilla Glass: ‘Saffierglas zorgt voor slechtere accuduur’

Corning, de maker van Gorilla Glass waar de schermen van de iPhone mee uitgerust zijn, heeft zich negatief uitgelaten over saffierglas voor smartphones. De beschermlaag voor aankomende toestellen zou veel nadelen met zich meebrengen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat laat Tony Tripeny van Corning weten in een vraaggesprek met Seeking Alpha. Trippeny liet werkelijk geen spaan heel van het saffierglas, waar de laatste maanden veel over gesproken wordt nadat Apple in Arizona een speciale fabriek geopend zou hebben voor de productie ervan.

“Als we kijken naar saffierglas, zien we een hoop nadelen ten opzichte van Gorilla Glass”, aldus Tripeny. “Het is ongeveer tien keer duurder, zo’n 1,6 keer zwaarder en het is niet milieuvriendelijk.” Saffierglas wordt gemaakt van het peperdure en harde edelsteen saffier. “Daarnaast absorbeert saffierglas veel minder licht, hetgeen voor een drastisch kortere batterijduur zal zorgen. Ook is het materiaal nog steeds breekbaar.”

Gorilla Glass versus saffierglas

gorilla glassDat Corning zich geen zorgen maakt over saffierglas, was al eerder bekend. Maar kennelijk grijpt het bedrijf iedere moment aan om alle nadelen van de beschermlaag kenbaar te maken. Wat denk jij? Is Apple goed bezig als het wil overstappen naar het bikkelharde glas?

Volgens Mark Shuttleworth, de bestuursvoorzitter van Ubuntu-ontwikkelaar Canonical, bezit Apple genoeg saffierglas om de komende drie jaar smartphones met een display van 4,5 inch te voorzien van dergelijk kraswerend glas. Verder doen geruchten de ronde dat Apple bezig is met een randloos scherm voor de iPhone 6, dat volledig van saffierglas zal zijn.

→ Meer weten? Lees ons artikel over de iPhone met saffierglas en wat dit mogelijk betekent.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.