Gorilla Glass 6 kan de iPhone 2018 sterker dan ooit maken

Michel van 't Klaphek
19 juli 2018, 9:03
2 min leestijd

Corning heeft Gorilla Glass 6 onthuld, dat niet alleen steviger is dan zijn voorganger, maar ook beter tegen valschade kan. Mogelijk zit de schermtechniek al in de drie nieuwe iPhones die later dit jaar uitkomen.

Mogelijk Gorilla Glass 6 in iPhone 2018

Gorilla Glass 6 is de meest duurzame variant tot nog toe, aldus de maker. De beschermlaag is gemaakt van een nieuw soort materiaal dat twee keer zo sterk is als zijn voorganger. Hierdoor kun je je telefoon niet alleen van grotere hoogtes laten vallen, je kunt hem ook vaker laten stuiteren voordat hij stuk gaat.

Dit is nodig, omdat de gemiddelde persoon zijn smartphone zo’n zeven keer per jaar uit zijn handen laat glippen. Geen fijne statistiek wanneer je bedenkt dat iPhones de laatste jaren voor een steeds groter gedeelte uit glas bestaan.

Gorilla Glass 6

Hierdoor lag de focus tijdens de ontwikkeling van Gorilla Glass 6 met name op succesvol omgaan met valschade. Zodoende kun je je telefoon tot wel vijftien keer achter elkaar laten vallen van 1 meter hoogte zonder dat het scherm in duizend stukjes barst. Verder beschikt Gorilla Glass 6 over betere beeldkwaliteit, aanraakgevoeligheid en draadloos opladen.

Is Corning op tijd voor de nieuwe iPhones?

Of de drie 2018 iPhones met de nieuwe beschermtechniek zijn uitgerust, is nog maar de vraag. Het lijkt echter aannemelijk, omdat beide bedrijven zeer intensief met elkaar samenwerken. In 2017 investeerde Apple zelfs nog 200 miljoen dollar in de glasmaker. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat het bedrijf uit Cupertino al in een vroeg stadium met Gorilla Glass 6 aan de slag kon.

Bovendien geeft Corning in haar persbericht aan dat het verwacht dat de eerste telefoons met het nieuwe beschermglas in de komende maanden op de markt komen. Dit past precies in onze voorspelling, aangezien Apple altijd in september nieuwe toestellen aankondigt.

→ Lees meer over alle producten die Apple dit jaar nog uitbrengt

Bron: Corning
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen