Is het ijzersterke Gorilla Glass 5 nog op tijd voor de iPhone 7?

Lars Paijmans
21 juli 2016, 9:58
2 min leestijd
Is het ijzersterke Gorilla Glass 5 nog op tijd voor de iPhone 7?

Corning heeft een nieuwe versie van het ijzersterke Gorilla Glass onthuld, die niet alleen extra stevig is en ook een val van grotere hoogtes in veel gevallen overleeft.

Lees verder na de advertentie.

Gorilla Glass 5 nog op tijd voor iPhone 7?

Gorilla Glass 5 is vanaf nu beschikbaar voor smartphonemakers, wat betekent dat we de eerste toestellen met het extra sterke glas al tegen het einde van dit jaar kunnen verwachten. Mooi op tijd voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus dus, al staat Apple er om bekend om al erg vroeg te beginnen met de productie van de toestellen. Wie weet is Corning dus net te laat, en zullen we deze nieuwe variant van Gorilla Glass pas op de iPhone in 2017 tegenkomen.

Volgens Corning kan Gorilla Glass 5 een val van 1,6 meter weerstaan in 80 procent van de gevallen. Een handige hoogte, omdat dit de gemiddelde schouderhoogte van veel mensen is. Zelfs als het toestel na deze duikvlucht recht op het scherm terecht komt. Voor de test zijn harde ondergronden gebruikt, in tegenstelling tot de zachtere ondergrond waar eerdere tests op werden uitgevoerd. Goed nieuws voor fanatieke selfiemakers dus, die per ongeluk hun iPhone uit hun handen laten glippen.

Bij dit percentage van 80 procent moet wel een kanttekening worden geplaatst. Dit is namelijk het resultaat van een test met een glasplaatje van 0,6 millimeter dik, terwijl Corning ook een variant maakt die 0,4mm dik is. Deze zal ongetwijfeld wat minder goede resultaten hebben en het hangt dus van de smartphonefabrikant af voor welke dikte ze kiezen. Gorilla Glass 4, de voorganger van deze versie werd in november 2014 onthuld en focuste zich meer op het versterken van de randen van het glasplaatje.

Apple gebruikt Gorilla Glass al jaren

Hoewel Apple zelden aangeeft waar de componenten van de iPhone vandaan komen, is het algemeen bekend dat het bedrijf Gorilla Glass al sinds de eerste iPhone gebruikt. Voor het display van de Apple Watch en cameralens van de iPhone en iPad gebruikt Apple het alternatieve saffierglas. Dit is volgens de bazen van Corning 1,6 keer zwaarder, tien keer duurder en laat minder licht door. Toch kiest Apple voor dit prijzige glas omdat het krasbestendiger zou zijn, wat voor een smartwatch en cameralens cruciaal is.

Bron: Corning
Categorie: Devices
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen