Google’s Android pikt marktaandeel van iPhone in
Redactie

Het marktonderzoeksbureau ABI Research heeft zojuist laten weten dat het marktaandeel van Apple’s iPhone besturingssysteem aan het zakken is. Dit zou te wijten zijn aan de opkomst van het besturingssysteem Android.

 

 

Het marktaandeel van het besturingssysteem van Apple is het laatste kwartaal van 2009 gezakt van 18,1 naar 16,6 procent. Dit klein verlies is grotendeels te wijten aan de opkomst van de Android. Deze kan in tegenstelling tot die van de iPhone, in principe door alle producenten worden overgenomen. Zo werken Samsung, HTC en Motorola reeds met de nieuwe software. De toekomst ziet er ook niet al te goed uit voor het besturingssysteem van de iPhone, vermits ABI een voorspelling maakt dat tegen 2014 tien procent van de smartphonemarkt in de handen van Android zal komen te liggen. Het is dan ook vooral dankzij de reeks van nieuwe toestellen dat de Android zijn marktaandeel ziet groeien.

Hoelang zal de oorlog tussen de twee giganten Google en Apple nog verder blijven woeden, nu ook de Android van Google een rechtstreekse aanval is voor de iPhone van Apple?

Via: ABI Research

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.