4 zaken die je moet weten over muziekdienst YouTube Music Key

Gijs Ettes
13 november 2014, 10:24
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over muziekdienst YouTube Music Key

Google heeft YouTube Music Key geïntroduceerd, de langverwachte muziekstreamingdienst die rondom YouTube is gebouwd en je voor 9,99 dollar per maand onbeperkt laat luisteren naar YouTube-muziek.

Lees verder na de advertentie.

1. Onbeperkt streamen

youtube music key

YouTube Music Key bestaat naast Google Play Music en is dus de tweede Spotify-concurrent uit de koker van Google. Met de betaalde muziekdienst kun je naar hartenlust muziek streamen zonder advertenties. Heb je al een Google Play Music-abonnement, dan krijg je ook toegang tot Music Key. Voor nieuwe abonnees geldt er een tijdelijk actietarief van 7,99 dollar per maand. YouTube zelf blijft gewoon te gebruiken, al bevat de videosite natuurlijk wel de nodige advertenties.

2. Offline muziek bewaren

Het voordeel van YouTube Music Key is dat je ongestoord muziekvideo’s kunt bekijken, gehele albums kunt beluisteren en afspeellijsten kunt maken van je favoriete nummers. Daarnaast is het mogelijk om offline muziek te bewaren, zodat muziek ook zonder een dataverbinding is te beluisteren. De muziekdienst werkt zowel via de browser als de apps voor iOS en Android.

3. Vernieuwde app

De YouTube-app is dan ook onlangs van een update voorzien, zodat je sneller favoriete en aanbevolen video’s kunt bekijken. Ook is het mogelijk om op basis van favoriete nummers of artiesten een eindeloze YouTube Mix te beluisteren. Daar heb je overigens geen abonnement voor nodig.

4. Beperkt beschikbaar

Wat YouTube Music Key precies gaat kosten in ons land en wanneer de dienst hier beschikbaar wordt, is nog niet bekend. Voorlopig is Music Key alleen beschikbaar voor geselecteerde gebruikers.

Aankondigingsvideo

Onderstaande video toont de aankondiging van YouTube Music Key en laat zien hoe YouTube zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Ook is te zien welke voordelen de nieuwe streamingdienst van Google allemaal biedt.

De vernieuwde YouTube-app is te downloaden via de link hieronder. De app vereist iOS 6.0 of nieuwer en minstens 33,4MB aan vrije opslagruimte.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu