Google voegt opslagruimte clouddiensten samen
Wouter Nijsen

Google heeft de opslagruimte voor Gmail, Drive en Google+ samengevoegd, waardoor er nu bij alle diensten 15 GB aan opslagruimte is te gebruiken.

Google geeft gebruikers voortaan een gezamenlijke 15 GB aan opslagruimte die door Gmail, Drive en Google+ wordt gedeeld. Dit heeft Google op zijn Drive-blog bekendgemaakt. Gebruikers hadden eerder de beschikking over 10 GB aan opslagruimte voor Gmail en 5 GB voor zowel Drive als Google+. Het grote voordeel van de nieuwe 15 GB aan opslagruimte is de flexibiliteit, want gebruikers kunnen zelf het aantal GB’s aan een dienst toewijzen.

Door de flexibiliteit wordt het mogelijk om bijvoorbeeld 10 GB aan Drive, voor onder andere video’s, grote bestanden en documenten, te koppelen, en de rest onder Gmail en Google+ te verdelen. Anderen kunnen meer opslagruimte aan Google+ koppelen, wat handig is voor de opslag en het delen van foto’s en video’s bij bepaalde apps.

Beheren en uitbreiden via cirkeldiagram

Het gebruik en toewijzen van de opslagruimte wordt geïllustreerd door een circeldiagram waar je de opslagruimte kunt bekijken, aanpassen en upgraden. In plaats van de bestaande upgrade van 25 GB voor 2,49 dollar per maand kunnen gebruikers voortaan voor 4,99 dollar per maand 100 GB aan opslagruimte huren. Dit is ook direct het goedkoopste opslag-abonnement. De 100 GB is naar eigen wens over de drie verschillende diensten te verdelen.

De 15 GB aan opslagruimte en nieuwe abonnementsdiensten worden de komende weken naar Google-gebruikers uitgerold en zullen voor het eerst in Drive te zien zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.