‘Google ontwikkelt toetsenbord-app voor de iPhone’

Wouter Nijsen
23 maart 2016, 9:09
1 min leestijd
‘Google ontwikkelt toetsenbord-app voor de iPhone’

In navolging van Microsoft gaat ook Google een toetsenbord-app uitbrengen voor de iPhone. De app zou al maanden in ontwikkeling zijn en verschillende krachtige zoekopties bevatten, zo meldt The Verge.

Lees verder na de advertentie.

Google toetsenbord-app

De site baseert zich op bronnen die betrokken zijn bij het project, maar Google zelf weigert op het gerucht te reageren. Het Google keyboard bevat verschillende features die het toetsenbord dient te onderscheiden van het standaardtoetsenbord van iOS. Daarbij kan gedacht worden aan de mogelijkheid om over het toetsenbord te vegen om met letters woorden samen te stellen, waarbij Google voorspelt wat je bedoelt.

Google toetsenbord-app

Verder heeft de toetsenbord-app een Google-knop om snel zoekopdrachten uit te voeren. Ook aanwezig zijn knoppen om naar afbeeldingen of gif-bestanden te zoeken. Het Android-toetsenbord heeft deze functies niet, maar laat gebruikers wel met hun stem zoeken. Het is onduidelijk of dit straks ook mogelijk wordt in de iOS-app. Ook weten we niet wanneer de toetsenbord-app precies verschijnt. Mogelijk wordt hier tijdens Google I/O, dat dit jaar van 18 t/m 20 mei plaatsvindt, meer over bekendgemaakt.

Het toetsenbord zou ontworpen zijn om het aantal zoekopdrachten op iOS via Google te verhogen. Omdat op mobiele apparaten veel minder zou worden gezocht, is de zoekmachine van Google hier minder winstgevend dan op desktops.

Andere Google iOS-apps

Hoewel Google met Android een directe concurrent is van Apple, bracht het bedrijf al tientallen apps uit voor iOS. Denk aan de YouTube-, Gmail- en de Chrome-app, maar ook aan diensten als Google Authenticator, Analytics en Docs.

Sinds iOS 8 is het mogelijk om toetsenborden van derden te installeren en gebruiken op je iOS-apparaat. Kort na de release van deze update brachten partijen als Swype, Swiftkey en Fleksy ook hun eigen iOS-toetsenbord uit.

Bron: The Verge
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen