Google Sync: MobileMe van Google

Redactie
10 februari 2009, 16:38
2 min leestijd
Google Sync: MobileMe van Google

Google heeft een tijdje geleden een nieuwe dienst gelanceerd, Google Sync. Dit was al een tijdje beschikbaar voor BlackBerry, maar er is nu ook een versie voor andere smartphones waaronder de iPhone.
Met Google Sync kun je je contacten e agenda-afspraken twee kanten op synchroniseren met je Google account. Mail ondersteunen ze echter nog niet, of dat ooit nog komt weet ik niet, maar het lijkt er wel op. Voor nu moet je dus de mail optie uitzetten en ook een gmail account configureren. Let wel op: dit is nog een Bèta versie, er kunnen dus nog dingen fout gaan!

Lees verder na de advertentie.

Hoe werkt het precies?

Ten eerste moet je eerst een nieuw Microsoft Exchange account aanmaken op je iPhone, lees hier hoe dat moet. Let wel op: hiermee verwijder je al je contacten en agenda afspraken die op je iPhone stonden, lees ook deze uitleg over hoe je je contacten kunt back-uppen.
Vervolgens worden alle veranderingen die je in je iPhone of in je Google account aanbrengt aan je contacten en agenda meteen doorgepusht, zodat de informatie overal hetzelfde is.

Natuurlijk hebben wij het ook geprobeerd!

Het instellen van het Microsoft Exchange account was erg makkelijk, met de instructies van Google. Als je een nieuw contact toevoegt op je iPhone, dan komt deze inderdaad ook in je contacten binnen gmail te staan. Andersom komt hij ook in je iPhone te staan. Het is alleen nog wel jammer, dat je de contacten app op je iPhone moet herstarten om de veranderingen binnen te krijgen.
Ook de afspraken komen netjes binnen bij Google, als je een verandering aanbrengt op je iPhone kan het alleen wel even duren totdat je hem ook echt in je Google calendar ziet staan. Als je een afspraak veranderd binnen Google zelf, dan kan je dat heel snel op je iPhone zien. Bij je kalender hoef je de agenda app niet opnieuw op te starten, ik kreeg het automatisch binnen toen ik van een afspraak weer terug ging naar het maandoverzicht.

Conclusie

Ik vind dat dit erg goed werkt, ook vind ik het heel handig als je bijvoorbeeld je agenda met andere mensen wilt delen! Als ik een cijfer zou moeten geven, dan zou ik een 8.5/10 geven, omdat het hier en daar toch wat langzaam synced en je je contacten app opnieuw moet starten (dit is echter waarschijnlijk Apples schuld).

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen