Google Swiffy zet flash om naar HTML5

Redactie
29 juni 2011, 20:45
1 min leestijd
Google Swiffy zet flash om naar HTML5

Google is de laatste dagen erg veel in het nieuws geweest. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een eigen sociaal netwerk ‘Google+’ gelanceerd. Ook is er een nieuwe experimentele dienst gelanceerd die veel invloed kan hebben op websites die speciaal gemaakt zijn voor mobiele apparaten. Deze nieuwe dienst heet ‘Google Swiffy’.

Flash converteren naar HTML5

Lees verder na de advertentie.

Google Swiffy geeft iedereen de mogelijkheid om eenvoudig flash te converteren naar HTML5. Je hoeft hiervoor alleen maar een swf-bestand te selecteren dat je op je computer hebt staan. Vervolgens zal Google Swiffy je binnen een aantal seconden de HTML5-bestanden aanbieden.

Op de pagina van de nieuwe dienst staan ook enkele voorbeelden van swf-bestanden die met Swiffy zijn omgezet naar HTML5. Dit zijn twee banners en twee spelletjes. De gegenereerde HTML5-bestanden zien er nagenoeg hetzelfde uit als de originele swf-bestanden, en dus heeft Google Swiffy zeker potentie.

Google Swiffy is gratis te gebruiken via Google Labs. De voorbeelden van omgezette bestanden zijn te vinden in de ‘Gallery‘.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen