De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Google haalt Quickoffice uit de App Store

Rutger Otto
30 juni 2014, 8:54
1 min leestijd
Google haalt Quickoffice uit de App Store

Binnenkort is Googles Quickoffice niet meer te downloaden in de App Store. De komende weken zal de zoekgigant de app offline halen. Met integratie van Quickoffice in Google Docs, Sheets en Slides is de app overbodig geworden.

Lees verder na de advertentie.

quickoffice klein

Dat maakt Google bekend op haar website. Mensen die de app reeds op hun iOS-toestel hebben staan, kunnen er overigens gewoon gebruik van kunnen blijven maken. Er komen alleen geen updates meer en nieuwe gebruikers zullen de app niet meer kunnen downloaden.

Populaire tekstverwerker

Quickoffice voor iOS van Google heeft slechts een jaar in de App Store gestaan. Quickoffice werd in 2012 overgenomen door Google en was op dat moment een populaire tekstverwerker op voor iOS-toestellen. Met de app was het mogelijk documenten en presentaties te openen én te bewerken. Tijdens de overname meldde Google overigens al dat ze functies en gebruik van Quickoffice wilden toepassen in eigen apps.

Toen Google de app had overgenomen, konden gebruikers de app nog steeds gratis gebruiken om hun bestanden te bekijken en aan te passen, al kwam daar later verandering in. Zo was het op een gegeven moment alleen nog mogelijk om naar Google Drive op te slaan.

Geen ondersteuning meer voor Quickoffice

Nu Googles eigen apps Google Docs en Google Sheets in de App Store staan en de handige functies van Quickoffice hebben geïntegreerd, ziet Google geen reden meer om de Quickoffice app te blijven updaten. De app zag overigens al sinds januari dit jaar geen nieuwe updates meer. Momenteel staat Quickoffice nog in de App Store. Mocht je het nog willen installeren, moet je snel zijn. Googles app Google Slides zal in de komende tijd in de App Store verschijnen.

Lees meer App Store nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen